ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Linetol (Linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum Lini). Содржи мешавина од етил естри на незаситени масни киселини: олеинска (15%), линолова (15%) и линоленска (околу 57%) - содржина на заситени масни киселини е 9 - 11%. Малку жолтеникава мрсна течност со слаба мобилни горчлив вкус. Не е измешан со вода, којшто е во сите пропорции со алкохол етер. Густината на ,882-,887. На киселина број на не повеќе од 3.5, јоден број од најмалку 166. Претходно linetol назначен навнатре за превенција и третман на атеросклероза и топично за изгореници и лезии на кожата зрак. Примена Linetol атеросклероза е врз основа на податоците од способноста на незаситени масни киселини за да се намали нивото на холестерол во крвта. Од незаситени масни киселини на ленено масло е од суштинско значење во овој поглед се линолна и линоленска киселина, кои го содржат два и три двојни врски (олеинска киселина има само една двојна врска). Овие и слични полинезаситени масни киселини (арахидонска, итн да се види. Arachidyl) играат важна улога во метаболизмот на мастите во телото. Конвенционално предложи да ги комбинирате во групата наречена "витамин F". Линоленска и арахидонската киселина сега спроведен посебно значење, бидејќи тие се природни прекурсори на простагландини (м.). Етил ленено масло естри на масни киселини во форма на лекот "Linetol" Тоа го има истиот ефект како киселина, но имаат подобро органолептичките својства и подобро толерирани, особено по подолго користење. Тоа е забележано дека некои пациенти со атеросклероза и други болести кои се појавуваат со хиперхолестеролемија, третман со linetolom намален серумски холестерол, намалување на коефициентот на холестерол / фосфолипиди, како и содржината на липопротеини и б-б-глобулин и зголемување на нивото на албумин. Подобрување на здравјето на пациентите. Поради недостаток на ефикасност во атеросклероза linetol неодамна престана користи како хиполипидемиското средство, но тоа е се користи уста за изгореници, зрачење на кожата и други лезии. Третманот е отворен начин (по можност во болница), подмачкување на површината на кожата рамномерно подготовка 1 време ден или затворен метод: по примена на формулацијата со завој со емулзија од рибино масло. Горниот слој на преливи се менува секојдневно, а долниот - 2 газа слој не се менува, но нивните linetolom импрегнирани и применети во текот свежи суви завој. Применуваат и linetolovuyu 5% маст (Unguentum Linaetholi 5%). Linetol дел на аеросол формулации "Vinizol". "levovinizol". "Livian" и "Lifuzol". На производот: портокал стаклени шишиња 100 и 180 мл. Начин на чување: во темно место. Шишенца не треба да се остави отворена со цел да се избегне расипување на препаратот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Рибино масло го намалува ризикот од рак на дојкаРибино масло го намалува ризикот од рак на дојка
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Масти во хранатаМасти во храната
Ефект на омега-3 масни киселини на раст и развој на гастроинтестиналниот тракт (GIT)Ефект на омега-3 масни киселини на раст и развој на гастроинтестиналниот тракт (GIT)
Транспорт (основна) извори на етерични масла, барањата за составТранспорт (основна) извори на етерични масла, барањата за состав
Castor, кокос, пченка опис на основните суштински MacelCastor, кокос, пченка опис на основните суштински Macel
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Лен семиња (semina lini). Зрели семки и суви ленено семе (linum usitatissimum l.), За мерењеЛен семиња (semina lini). Зрели семки и суви ленено семе (linum usitatissimum l.), За мерење
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Омега-3 масни киселини може да помогне во лекувањето на ментална болестОмега-3 масни киселини може да помогне во лекувањето на ментална болест
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови