ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

SINKUMAR (Syncumar) *. 3- [a- (4-нитрофенил) -b-ацетил-етил] -4-oksikumarina. Синоними :. Asenocumarin, Asenocumarol, Asenosumarolum, нео-Sintrom, никумалон, Sinthrome, Synthrome, Trombostop итн За структурата и во близина на fepromaronu. Peak акција се случува во рок од 24 - 48 часа после иницирањето на дозирање. Таа има кумулативен ефект. По прекин нормална содржина на протромбин се врати на 2 - 4-от ден. Индикации за употреба се исти како и за други индиректни антикоагуланси. Доделување внатре. Типично 1 ден дадена во доза од 0,008-0,016 g (8 - 16 mg се 2 - 4 таблети од 4 mg). Во иднина, намалување на дозата во зависност од индексот на протромбин. доза на одржување е помеѓу 1 и 6 mg на ден. Земање на лекот 1 на ден. Третман sinkumarom запрен, постепено намалување на дозата и зголемување на интервали помеѓу дози. Вие мора да ги почитуваат истите мерки, мерки на претпазливост и дека neodikumarinom третманот. Треба да се разгледа можноста за индивидуални чувствителност на пациентите да preparatu- во некои случаи, дури и по преземањето на 2 - 3 таблети sinkumara забележана силна намалување на протромбинско време. Можни компликации, мерки за превенција и третман, како и контраиндикации за употреба се исти како и за други слични антикоагуланси. форма на производот: таблети од 0.004 g (4 mg) и 0.002 g (2 mg) по пакет од 50 картички. Начин на чување: Листа А. Се произведува во Унгарија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Sinkumar (syncumar) *. 3- [a- (4-нитрофенил) b-ацетил-етил] -4-oksikumarina. Синоними:…Sinkumar (syncumar) *. 3- [a- (4-нитрофенил) b-ацетил-етил] -4-oksikumarina. Синоними:…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови