ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Pantripina (Rantrypinum). Подготовка добиени од панкреасот на добиток rogagogo. Смрзната сува прав од жолтеникава боја. Растворлив во вода и изотоничен раствор на натриум хлорид. Pantripina е супстанција на полипептид природата има специфична способноста да го инхибираат активноста на трипсин, химотрипсин, каликреин, плазмин или други протеази. Pantripina утврди биолошката активност на методот на способноста да се намали активноста на трипсин. Во 1 g на препаратот содржи најмалку 650 IU. Поливалентна antiproteaznaya pantripina активност (како и други блиску до него во природата протеаза инхибитори) го одредува неговата висока активност во акутен панкреатит. Според последните податоци, акутен панкреатит промена на активирање на панкреасните ензими (трипсин, химотрипсин, липаза, итн.) Под физиолошки услови, овие ензими се неактивни железо (зимоген) форма и се активира само кога ќе влезат во црево. Метаболички нарушувања и tsitokinazy изглед (како резултат на инфекција, траума, формирање на камења и др.) Може да доведе до изолација на панкреасните канали во активира ензимите кои предизвикуваат ткиво autodigestion жлезда, појавата на интерстицијална крварење, едем, и други промени. Се користи за третман на акутен панкреатит и хроничен панкреатит релапси, спречување на панкреатит во операции на билијарниот тракт и стомакот, ако постои ризик од повреда на панкреасот. Неопходно е да се има на ум дека, во потешки случаи, употребата на pantripina не е замена хирургија. Администрира интравенски. Во тешки форми на панкреатит се администрираат истовремено 100-125 IU во 10 - 20 ml од 5% раствор на глукоза или изотоничен раствор на натриум хлорид. подготовка 3atem инфузија се администрира во доза од 25 - 30 IU на 500 ml од 5% раствор на глукоза (дополнет со инсулин по стапка од 1 IU на секои 3 - 4 g гликоза) или изотоничен раствор на натриум хлорид. Капка по pantripina раствор произведени со стапка од 40 - 60 капки во минута. На првиот ден на дрога може да се администрира постојано вкупна доза од 250 - 300 ИЕ. Во следниот ден е спроведено на 120 - 150 единици (во зависност од моделот на болеста). Администрација повторува се додека клинички закрепнување. Во поблаги форми на почетна доза на болеста е 12 - 25 единици, во понатамошниот текст доза е поставено на (инјектира капка по капка) во зависност од пациентот. . Кога билијарна, дуоденален, висока интестинална фистули, а други се администрираат од страна капе 6 - 12 ED- друга доза варира во зависност од клиничката слика-1 се дава еднаш на ден. Профилактички (за абдоминални операции) се администрира 50 - 80 единици. Pantripina исто така се користи во операција на катаракта со користење на химотрипсин (cm.) За инхибиција на прекумерна дејството на ензимот воведе во комората на окото. По 2 - 3 мин по администрација на химотрипсин во предната и задната комора на окото, тие беа измиени pantripina раствор во изотоничен раствор на натриум хлорид. Со претпазливост треба да назначи луѓе склони на алергиски реакции. Внимателно следење на состојбата на bolnogo- третманот треба да биде под контрола на амилаза во урина и крв, и други биохемиски параметри, мерење на телесната температура, крв и други. Во дрога нетолеранција феномени откажете. На производот: во херметички затворена ампули во 6, 12, 15 20 и 30 единици на чување: суво, темно место на температура не повисока од + 20 'C.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Анализи за акутен панкреатитАнализи за акутен панкреатит
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Contrycal (sontrykal) *. Antifermental (antiproteazny) дрога во близина на акција на pantripina.…Contrycal (sontrykal) *. Antifermental (antiproteazny) дрога во близина на акција на pantripina.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Анатомија, снабдување со крв и инервација на панкреасотАнатомија, снабдување со крв и инервација на панкреасот
Структурата на гастрин. Физиологија на секреција на панкреасотСтруктурата на гастрин. Физиологија на секреција на панкреасот
Како лекови, производи се широко се користи, обезбедување насочен ефект на ензимски процеси на…Како лекови, производи се широко се користи, обезбедување насочен ефект на ензимски процеси на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови