ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Панкреатин (Rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична казна во прав сива или жолта боја, со карактеристичен мирис. Малку растворлив во вода. Таа содржи главно трипсин и амилаза. Трипсин во тенкото црево се прилепува протеини и амилаза hydrolyzes скроб. Кога се применува ahilii, хроничен панкреатит недоволна панкреасот, со дигестивни нарушувања поврзани со црниот дроб и панкреасот, и anatsidnyh gipatsidnyh гастритис, хронична ентероколитис. Доделете навнатре во форма на прав или таблети 3 - 4 пати на ден. На прав се зема пред јадење и да се полее со алкален раствор (borzhomi или натриум хидроген карбонат). Таблетите се земаат со храна или веднаш по неа, не raskusyvaya. За возрасни, единечна доза од панкреатин е 0.5 - 1.0 g дневна доза од 4 деца под 1 година панкреатин прав назначи 0,1 - 0.15 g 2 s - 0,2 g на 3 - 4 години - 0.25 g, 5 - 6 години - 0,3 r 7 - 9 години - 0,4 g, 10 - 14 години - 0,5 g прием. На дрога е администриран во форма на таблети за деца во следниве дози: на возраст од 6 - 7 години 1 таблета (0.25 g), 8 - 9 години 1 - 2 таблети (0.25 - 0.5 g), 10 - 14 години на возраст од 2 таблети ( 0,5 g). Во текот на третманот е 4 - 6 недели до 2 - 3 месеци или повеќе. На дрога е генерално добро се поднесува, но може да вклучуваат алергиски реакции. На производот: прав и таблети, растворлив во цревата, од 0.25 g (Tabulettae Pancreatini 0,25 enterosolubiles) во килибар стаклени тегли за 60 парчиња. Чување: Да се ​​чува на ладно и суво место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Подготовките lipotropic акција: панкреатин, lipokain, angiotrofin, padutinПодготовките lipotropic акција: панкреатин, lipokain, angiotrofin, padutin
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови