ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Essentiale (Essentiale) *. Комплекс препарат кој содржи "од суштинско значење" (Задолжително) фосфолипиди - естери diglitserinovye holinfosfornoy киселина и незаситени масни киселини: линолинска (70%), линоленска, итн (sm.Linetol), заедно со витамини: пиридоксин, цијанокобаламин, никотинамид, пантотенска киселина .. Произведен во ампулата со капацитет од 5 ml и 10 која содржи соодветно 250 и 1000 mg "од суштинско значење" фосфолипиди, 2.5 и 5 mg на пиридоксин хидрохлорид, 10 и 15 mcg на цијанокобаламин, 25 и 100 mg никотинамид, и 1,5 и 3 mg на натриум пантотенат, како и во форма на капсули кои содржат 175 mg на "од суштинско значење" фосфолипиди, 3 mg на тиамин, 3 mg на рибофлавин, 3 mg на пиридоксин хидрохлорид, 3 mg на цијанокобаламин, 15 mg на никотинамид и 3.3 mg од-токоферол ацетат. Се користи за хроничен хепатитис, дистрофија и цироза на црниот дроб, токсични црниот дроб, оштетување на црниот дроб се поврзани со дијабетес, алкохолизам и други. На дрога се намалува жолтица, ја подобрува функцијата на црниот дроб за ензимски процеси, биохемиски параметри (зголемена аминотрансфераза активност), микроциркулацијата. Терапевтски ефект е забележан во акутен вирусен хепатит. Употреба на лекот има позитивен ефект врз параметрите на липидите профил и крвната плазма на липидна пероксидација кај пациенти со коронарна срцева болест. Доделете во 2 капсули 3 пати на ден. Во акутни случаи се администрира интравенски (раствор на гликоза) 2 - 4 ампули од 5 ml или 1 - 2 ампули од 10 ml на ден. Во исто време, тоа може да се пропишани со дрога внатре. Во текот на третманот трае во просек 20 дена. Постојат докази за интравенска администрација на Essentiale во третманот на пациентите со псоријаза. На производот: капсули во пакет од 50 shtuk- во ампули во пакувања од 5 ампули. За чување на ампули - на температура од 2-6 C `капсули на ладно и суво место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "Geksavit" (дражеј "nehavitum"). Тоа содржи ретинол ацетат 0,00172 g…Таблети "Geksavit" (дражеј "nehavitum"). Тоа содржи ретинол ацетат 0,00172 g…
Таблети "Aerovit" обложена (tabulettae "aerovitum" obductae). Содржат ретинол…Таблети "Aerovit" обложена (tabulettae "aerovitum" obductae). Содржат ретинол…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…
Таблети "tetrafolevit" обложена (tabulettae "tetrafolevitum" obductae).…Таблети "tetrafolevit" обложена (tabulettae "tetrafolevitum" obductae).…
Таблети "dekamevit" обложена (tabulettae "decamevitum" obductae). Тој издаде…Таблети "dekamevit" обложена (tabulettae "decamevitum" obductae). Тој издаде…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови