ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Пепсин (Rersinum). Пепсин е една од главните протеолитички ензими на дигестивниот тракт. Се произведува во клетките на гастрична мукоза во неактивна форма - како proenzyme pepsinogen, која е претворена во активен ензим пепсин во гастрична содржина. Пепсин hydrolyzes пептидни врски и се распаѓа речиси сите природни belki- игра важна улога во процесот на варењето на храната. За медицинска употреба како лек подготвени пепсин од свински стомак мукоза. Произведен во мешавина со шеќер во прав. Бела или малку жолта прав сладок вкус, со слабо чудна zapahom. Растворлив во вода и 20% алкохол. Тоа е нормално се користи во комбинација со разредена хлороводородна киселина за дигестивни нарушувања: ahilii, хипо anatsidnyh гастритис, диспепсија и др Доделете внатре од 0,2 - 0,5 g (деца 0,05-0,3 g .. (cm.) ) за да се добијат 2 - 3 пати на ден пред јадење или за време на јадење (во прав или во 1 - 3% разреден раствор на хлороводородна киселина). На производот: прав. Начин на чување: ukuporennyh банки на ладно (2-15 C), заштитено од светлина. Rp. Rersini 2.0 како. hydrochloridi diluti 5 ml AQ. destill. 200 ml M.D.S. 1 - 2 лажици од 2 - 3 пати дневно со оброк Rp:. Rersini 1.0 наизменична струја. hydrochloridi diluti 1 ml AQ. destill. АД 100 ml M.D.S. 1 лажичка 3 пати на ден со оброк дете 1 година пепсин таблети acidin (Tabulettae Asidin-rersini). Таблети кои содржат 1 дел пепсин и 4 делови acidin (Бетаинот хидрохлорид). Кога се администрира во стомакот на бетаинот хидрохлорид е лесно хидролизирани и го дели слободна хлороводородна kislotu- 0.4g бетаин хидрохлорид кореспондираат со околу 16 капки на разредена хлороводородна киселина. Применуваат со хипо- и anatsidnyh гастритис, ahilii, диспепсија. форма на производот: таблети од 0.5 g, и 0,25 доза за возрасни: 1 таблета од 0,5 g од 3 - 4 пати на ден, за деца - 1/4 таблети (тежина 0.25 g) до 1 / 2 таблети (тежина: 0.5 g) во согласност со возраст од 3 - 4 пати на ден. Таблети пред да ја преземе растворени во 1/4 - 1/2 чаша вода. Земени во текот или по оброкот. Слични таблети се произведени во странство под наслов: Asidolrersin, Asipepsol, Vetacid, Rersacid, Rersamin et al.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Разредена хлороводородна киселина (asidum hydrochloricum dilutum). Синоним: разредена…Разредена хлороводородна киселина (asidum hydrochloricum dilutum). Синоним: разредена…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Пепсин (rersinum). Пепсин е една од главните протеолитички ензими на дигестивниот тракт. Се…Пепсин (rersinum). Пепсин е една од главните протеолитички ензими на дигестивниот тракт. Се…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови