ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Abomin (Abominum). На дрога, кои произлегуваат од слузокожата на желудникот на телиња и јагниња млечни возраст. Го има износот на протеолитички ензими. Жолто-сива прав со специфичен мирис, вкус солена (NaCl содржи нечистотија). Активност се определува со биолошки методи. Во 1 g содржи 250 000 IU. На производот: 0,2 грама апчиња содржи 1 таблета од 50 000 единици. Се користи за третман на разни болести на гастроинтестиналниот тракт поврзани со оштетување на дигестивниот способност и намалување на гастрична киселост (гастритис, гастроентеритис, ентероколитис и др.). Доделување во текот на оброците, 1 таблета 3 пати на ден. Во текот на третман 1 - 2 месеци. Со недостаток на ефикасност на единечна доза може да се зголеми до 3 таблети и третман биде продолжен до 3 месеци. Во акутен гастритис, гастроентеритис и колитис пропишана 1 таблета 3 пати на ден за 2 - 3 дена. Лекот е генерално се толерира, без несакани ефекти, а во некои случаи постојат мали гадење, металоиди. Чување: Да се ​​чува на ладно, суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови