ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Aevitum (Aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу 100 000 IU) и на a-токоферол ацетат (витамин Е) 100 mg. Транспарентна течност од светло жолта до жолта боја, со слаб мирис. Се користи за терапевтски цели во атеросклеротични васкуларни промени, нарушување на ткивото trophism, obliterating ендартерит. На внатрешни работи во форма на капсули, обично 1 капсула 2 - 3 пати на ден (2 капсули 2 - 3 пати на ден), стапката на третман од 30 - 40 дена. Повтори курсеви се одржуваат во интервали од 3 - 6 месеци. Лекот треба да се користи со претпазливост во текот на бременоста, тиреотоксикоза, холециститис, за услови кои вклучуваат зголемена васкуларна пропустливост (хроничен гломерулонефритис, хронична циркулаторна инсуфициенција, итн). На производот: капсули до 0,2 g во пакет од 25 парчиња. Начин на чување: во темно место на температура од +5 за да се +10 C.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…
Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови