ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

LIPAMID (Lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја. Практично нерастворлив во вода, малку растворлив во алкохол. Индикации за употреба се исти како и на липоична киселина. Кога коронарна атеросклероза се 0,025 - 0,05 g од 3 пати во 20 ден третманот - 30 дена. Кога инфективен хепатит (во раните фази) да назначи 0,025 g од 3 пати на ден во комбинација со пиридоксин и други витамини, и ако е потребно - со кортикостероиди. Во дијабетична полинеуритис - 0,025 - 0,05 g три пати на ден. Повтори курсеви по времетраење на паузата од 1 месец. На подготовка е подобро толериран од липоична киселина, и помалку веројатно да предизвика негативни појава во некои случаи, можно диспепсија се протега во намалување на дозата или прекинување на лекот. На производот: апчиња за 0,025 g-обложена жолта, во пакување од 50 парчиња. Начин на чување: на суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum,…Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта бојаLipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови