ma.GurusHealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

IC Nevronet

Cодржина

URL

Васкуларна инсуфициенција. Неусогласеноста на капацитет на васкуларно корито и обемот на циркулирачкиот крв се должи на инсуфициенција на васкуларниот тонус на мустак или (и) на обемот на циркулација на крвта (хиповолемија). Недостаток на венскиот повраток (снабдување со крв на срцето), може да ја наруши срцето транспорт функција. Во такви случаи, промени се случуваат претежно од типот на неуспехот лево вентрикуларна ѓубришта со симптоми на исхемија на мозокот, срцето, бубрезите и другите органи, хиповолемија - циркулација централизација. Можеби развојот на дисеминирана интраваскуларна коагулација (м.).

Акутна васкуларна инсуфициенција види. "колапс". " осврти>И глава 4 tayuke " Принципи на третман на критични држави".

Хронична васкуларна инсуфициенција - види. "Arteriapnaya хипотензија".

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Судска медицинаСудска медицина
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Колапсот на една форма на акутна циркулаторна инсуфициенција се карактеризира со голем пад во…Колапсот на една форма на акутна циркулаторна инсуфициенција се карактеризира со голем пад во…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.