ma.gurushealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

IC Nevronet

URL

Белодробни крварење, кашлица до крв (gemoptoe). Забележа во рак на белите дробови, бронхијална туѓи тела, аортна аневризма, митрална срцева болест (стеноза), белодробен инфаркт, гангрена на белите дробови, бронхиектаза, бронхијална аденом, туберкулоза, пулмонална ендометриоза локализација во синхронизација со менструација. Причината е т.н. аневризми arrosion Расмусен формиран во ѕидот шуплини туберкулоза и бронхиектазии шуплини. Кај ракот се јавува како резултат на кршење на интегритет на новоформираната тумор на крвните садови.

Симптоми внатре. Кашлање на крв "полна уста" (Gemoptoe) или појава на крв вени во спутум (gemoftiz) предизвикува еден од условите за пребарување наведени погоре. Диференцијална-дијагностички функција, за да крварење на горниот дел од гастроинтестиналниот тракт се светло розова боја, која секогаш има алкална реакција (тест со лакмус хартија), пенлив крв incoagulated е поделена во синхронизам со кашлица шок. Во сите случаи на хоспитализација поради непредвидливоста на исходот. Задолжително Х-зраци на градите во две проекции, за време на сведочењето на компјутеризирана томографија, ангиографија понекогаш бронхијални артерии. Бронхоскопија е потребно како дијагностичка метода и палијативна-медицинска-бронхијална тампонада ако е потребно.

Прогнозата се должи на причината за белодробна хеморагија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Белодробни крварење, кашлица до крв (gemoptoe). Постои рак на белите дробови, бронхиите туѓи тела,…Белодробни крварење, кашлица до крв (gemoptoe). Постои рак на белите дробови, бронхиите туѓи тела,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Или сакуларни бронхиектазии цилиндрични продолжување segmontarnyh субсегменталните бронхиите и…Или сакуларни бронхиектазии цилиндрични продолжување segmontarnyh субсегменталните бронхиите и…
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.