ma.gurushealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

IC Nevronet

URL

Пролапс на матката и вагината се најчесто кај постарите лица поради пренесените за време на породувањето повреди, тешка физичка работа (напорна работа веднаш по раѓањето), involutional процеси во гениталните органи својствени во длабока старост. Разлика матката пролапс (вагинален), делумни и целосни загуба. Заедно со матката и вагината често паѓа ѕидот на мочниот меур (cystocele) и дебелото црево (rectocele). Процесот напредува.

Симптоми внатре. Цртеж болка во стомакот и лумбалниот регион, инконтиненција, запек, спуштен матката тело на гениталните отворот. Гинеколошки преглед точка инволуција процеси на репродуктивниот систем, нарушување на интегритетот на мускулите на дното од карлицата, пропуст или губење на матката или вагиналните ѕидови (протегаат). На ѕидовите на вагината и грлото на матката често се појавуваат dekubitalnye чирови. Мукозните мембрани се суви, кожа.

Третманот е конзервативно и оперативно (почесто). Конзервативен третман -noshenie вагината вагиториите - се користат во изнемоштени пациенти со контраиндикации за операција. Хируршки третман е да се зајакне карличните мускули и лигаменти на апаратот на матката. Во полна матката пролапс често прават вагиналниот екстирпација. Постоперативно трошат гимнастика.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Во комбинација повреди на гениталиите и соседните органи кај женитеВо комбинација повреди на гениталиите и соседните органи кај жените
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.