ma.gurushealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

IC Nevronet

URL

Вулвовагинитис - воспаление на вагината и надворешните гениталии. Забележан главно кај децата. Патогени: гноен и цревна флора, глисти (pinworms). Предиспонирачки фактори: diatez- ексудативен промени во телото поради хронична непочитување tonzillogennoy intoksikatsiey- gigieny- механички фактори (воведување на туѓи тела во вагината).

Симптоми внатре. Чешање и изобилува Belikova вулвата оток и хиперемија, вагиналната мукоза и хиперемија со точка хеморагии. Bewley изобилува puruloid, понекогаш со мешавина на крв (во вагината странски ТЕП).

Третманот се виделе. Вулвата, вагината.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Vulvitis воспаление на надворешните тела на гениталните спроведување често се поврзува со вагинитис…Vulvitis воспаление на надворешните тела на гениталните спроведување често се поврзува со вагинитис…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Kraurosis вулвата-преканцерозна состојба на надворешните гениталии, изразена во дистрофични,…Kraurosis вулвата-преканцерозна состојба на надворешните гениталии, изразена во дистрофични,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Вагинитис (colpitis), воспаление на вагиналната мукоза. Патогени: стрептококи и стафилококи,…Вагинитис (colpitis), воспаление на вагиналната мукоза. Патогени: стрептококи и стафилококи,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.