ma.gurushealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

IC Nevronet

URL

Презентација и пролапс на папочната врвца. Се јавуваат во отсуство на контакт на појасот (латерална позиција на фетусот карлична неговите тесни карлицата). Пред.на нов зб-содржини, а особено губење на папочната врвца се опасни за фетусот, поради можноста од појава на фетусот асфиксија. Кога е неопходно цефалична презентација и пролапс на папочната врвца се обиде да го навивам зад главата, а последниот фаќање користење форцепс кожата на главата. За неуспехот да се заврши испорака треба да биде со царски рез. На целосно обелоденување на грлото на матката и фетусот се движат производи надворешниот-внатрешниот пак проследено со екстракција на фетусот. Карлична притискање на наталожениот кабелот петелки е помала опасност за фетусот, бидејќи помалку мека карличните крајот облоги на папочната садови. Со екстракција на фетусот за карлицата крајот да почне само на почетокот на гушење.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Развојот и функцијата на папочната врвца. Узи нормално папочнатаРазвојот и функцијата на папочната врвца. Узи нормално папочната
Прикачување на папочната врвца. плацентарна функцијаПрикачување на папочната врвца. плацентарна функција
Карлична презентација. Карлична презентација на фетусот.Карлична презентација. Карлична презентација на фетусот.
Колор Доплер бубрежниот протокот на крв. Боја мапирање на папочната врвцаКолор Доплер бубрежниот протокот на крв. Боја мапирање на папочната врвца
Пролапс на папочната врвца по раѓањето: ефектите, причинитеПролапс на папочната врвца по раѓањето: ефектите, причините
Превиа садови на папочната врвца: што да правимеПревиа садови на папочната врвца: што да правиме
Амниотомија за време на породувањетоАмниотомија за време на породувањето
Аномалии на папочната врвца. Ултразвучна дијагностика на абнормалности папочнатаАномалии на папочната врвца. Ултразвучна дијагностика на абнормалности папочната
Третман на папочната врвца новороденчето. Папочната рана може да стане портал инфекција. Развој на…Третман на папочната врвца новороденчето. Папочната рана може да стане портал инфекција. Развој на…
Цисти на папочната врвца. Тумори на папочната и умбиликална хернијаЦисти на папочната врвца. Тумори на папочната и умбиликална хернија
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.