ma.gurushealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

IC Nevronet

URL

Постпартална тромбофлебитис може да се случи во површните вени на екстремитетите, на матката вени, карлицата вени или длабоките вени на долните екстремитети. Тромбофлебитис на површни вени на нозете обично се јавуваат на позадината на проширени вени.

Симптоми внатре. Воспалени вени се протегала, болно да палпација, кожата над погодените дел hyperemic, ниско-треска, тахикардија мал. Миоми на вена тромбофлебитис се карактеризира со симптоми на матката subinvolution, продолжено крварење од вагината, треска, забрзан пулс. Кога вагинален преглед може да открие свиткан насоки (вени) на површината на матката. Тромбофлебитис на карлични вени (metrotromboflebit) се развива кон крајот на 1-та недела по раѓањето, придружуван од висока температура, забрзан пулс, треска со лоша општа состојба. Кога вагината студија на страничните ѕидови на карлицата утврдени згрчена и болни вени. Палпираат треба да бидат многу внимателни, бидејќи ризикот од одредот на тромб! Тромбофлебитис на длабоките вени се случува на 2-недели после породувањето. Почнувајќи акутни заболувања придружено со болка во ногата, појавата на едем, треска, треска се случи, пулс е забрза значително (120 на 1 мин). Објективна студија открива изедначување на ингвинална пати на погодените екстремитети: палпација во пределот на колкот (skarpovskogo) триаголник со длабока венска тромбофлебитис болни бутот. Исто така постои и болка по големите васкуларни стеблата на бедрената коска и тибија. Траењето на болеста до 6-8 недели.

Третман. Одмор во кревет, со долните екстремитети покрена позиција тромбофлебитис nog- антибиотици, сулфонамид лекови со анти-воспалителни својства (Aescusan, фенилбутазон, ацетилсалицилна киселина). антикоагулантна терапија не може да започне пред третиот ден по породувањето (ризик од крварење на матката). Пропишува хепарин под контрола на параметрите на коагулација на крвта, антикоагуланси за индиректна акција под контрола на индексот на протромбин (неговата вредност не треба да биде помал од 40 до 50%). Примени Promedolum, папаверин, прокаин во свеќи.

Кога се појавиле акутна тромбоза на долните екстремитети во првиот ден назначи / капе или fibrinolizin

стрептокиназа (Streptodekaza) и на хепарин. Во период на опоравување на пациентот е дозволено да се зголеми ако температурата е нормално за една недела, не повисока ESR 30 mm / час, без индексирање сензација во екстремитетите.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Тромбофлебитис на долните екстремитети, вени, третман, симптомитеТромбофлебитис на долните екстремитети, вени, третман, симптомите
Формирање флеботромбоза во луменот на тромб вена фиксиран на ѕидот на вена, целосно или делумно (…Формирање флеботромбоза во луменот на тромб вена фиксиран на ѕидот на вена, целосно или делумно (…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Limfangitvospalenie лимфните садови. Симптоми внатре. Hyperemic, болни со палпација лента што се…Limfangitvospalenie лимфните садови. Симптоми внатре. Hyperemic, болни со палпација лента што се…
Тромбофлебитис по породувањетоТромбофлебитис по породувањето
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
ХирургијаХирургија
Hirurgiyaostry површна вена тромбофлебитисHirurgiyaostry површна вена тромбофлебитис
Постпартална тромбофлебитис може да се случи во површните вени на екстремитетите, на матката вени,…Постпартална тромбофлебитис може да се случи во површните вени на екстремитетите, на матката вени,…
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.