ma.gurushealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

IC Nevronet

URL

Virilnoe СИНДРОМ појава на женски средно машките сексуални карактеристики, се должи на високата содржина на телото на машки полови хормони кај жената. Последица на дисфункцијата на кората на надбубрежните жлезди, јајниците, долгорочна третман на жените со големи дози на андрогени.

Симптоми. раст на косата на лицето, нозете, грбот, градите, стомакот, губење на косата на главата на машки тип глас се менува бојата на звукот (гласот станува низок), развој на машките тип на тело, атрофија на градите, менструални нарушувања на oligomenorrhea на аменореа, хипертрофија и virilization клиторисот , намалување на грлото на матката, ендометријален атрофија и вагиналната мукоза. Во крвта го зголемува нивото на тестостерон се зголемува уринарната екскреција на тестостерон и 17-ketosteroids.

Лечење на јајници или надбубрежната тумор хирургија (види. Исто така Кушинговата болест, конгенитална адренална хиперплазија. Sclerocystic оваријален синдром}.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Klimovan и amboseks. Индикации за андрогинот состанокKlimovan и amboseks. Индикации за андрогинот состанок
Хирзутизам и virilizationХирзутизам и virilization
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Конгенитална адренална хиперплазија. Производството на инсулин од панкреасотКонгенитална адренална хиперплазија. Производството на инсулин од панкреасот
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Тестостерон. На секреција на андрогениТестостерон. На секреција на андрогени
Влијанието на хормони на телото и нашиот животВлијанието на хормони на телото и нашиот живот
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.