ma.gurushealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

IC Nevronet

URL

Функционални гастрична хиперсекреција (giperatsidnom состојба, синдром на иритирани стомакот) се карактеризира со зголемување на излачувањето на гастрична сок и киселост на гастричниот сок. Привремено зголемување на гастричната секреција е забележан од страна на јадење на големи количини на зачини имаат sokogonnym акција акутна супстанции, алкохол, по можност со исхраната протеини со јаглехидрати, за време на ментална ексцитација. Зајакнување на гастричната секреција е забележано во почетна фаза на хипертироидизам, кога hypercorticoidism и продолжен третман со стероид лекови. Пептичен улкус со процесот на локализација во дуоденумот и дојдовните е често придружена со гастрична хиперсекреција.

Такви функционални нарушувања се јавуваат кога дуоденитис (во раните фази на болеста) и во периодот пред влошување на пептичен улкус.

Симптоми внатре. Во повеќето случаи, функционални гастрична хиперсекреција се асимптоматски, но може да биде чир-како болка во epigast-RII (поради рефлекс спазам на дојдовните - висока пилорна рефлекс на ненадејна закиселување на содржината на дуоденум), металоиди, во ретки случаи, повраќање многу кисел желудникот сок на празен стомак . Кога Х-зраци во стомакот се утврдува од страна на голем број на желудечната сок од постот љубопитство кога фракционирана користење на современи стимуланси на гастричната секреција (хистамин, пентагастрин) и pH-metry - giperatsiditas. Диференцијална дијагноза - првенствено со пептичен улкус со локализација на чир во пилорусот или дуоденумот.

Третманот е со цел нормализирање на храна, работа и одмор, на централниот нервен систем. Во присуство на клинички симптоми третман се врши, како и во стомачен чир.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Терапија, болести на дигестивниот системТерапија, болести на дигестивниот систем
Akhil стомакот функционална состојба која се карактеризира со привремено инхибицијата на…Akhil стомакот функционална состојба која се карактеризира со привремено инхибицијата на…
Синтеза на глукокортикоиди и промените на гастрична мукозаСинтеза на глукокортикоиди и промените на гастрична мукоза
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Физиологија и фаза на гастрична секреција. Инхибиција на гастричната секреција и регулацијаФизиологија и фаза на гастрична секреција. Инхибиција на гастричната секреција и регулација
Формирање Физиологија на пептичен улкус. Методи за лекување на чирФормирање Физиологија на пептичен улкус. Методи за лекување на чир
Синдром Zollingera- Елисон и пептичен улцер, дуоденален чир [гастроентеритис или (duodeno)…Синдром Zollingera- Елисон и пептичен улцер, дуоденален чир [гастроентеритис или (duodeno)…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.