ma.gurushealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

IC Nevronet

URL

Клиторисот, клиторисот, - неспарени образование, се наоѓа зад и под предниот комисура на labia majora, помеѓу предните нивните делови. Клиторисот е мала, малку срамнети со земја странично формација која се состои од две клиторичен кавернозните (лево и десно), corpora cavernosa clitoridis (Декстер et злобна), што одговара на кавернозните тела на пенисот, но многу помал. Пештера телото на клиторисот, скриени длабоко во генитални ткива област, почнувајќи од пониските гранки на пубичните коски на две нозе на клиторисот, crura clitoridis на. покриена табла на перинеумот. Состави на долниот раб на Срамни споеви, тие формираат телото на клиторисот, corpus clitoridis, knizu- со кои се соочува предниот слободниот крај формира главата на клиторисот, глансот на clitoridis, покриени со тенок лист на кожата-како боја мукоза. На главата почива на врвот на гениталните отворот и слободно дадена помеѓу краевите на малите усни. Над главата е препуциумот на клиторисот, preputium clitoridis, дното - лигамент клиторисот, frenulum clitoridis. Пештера телото на клиторисот покриени со покривка, tunica albuginea, процеси во телото на клиторисот претставува партиции на сунѓересто ткиво кавернозните тела, corpora savernosa clitoridis. Кавернозните тела се одделени со партиција средна кавернозното, преграда corporum кавернозното, процеси вградени во телото на клиторисот и да учествува во формирањето на партиции во кавернозното. Надвор од клиторисот, со исклучок на главата, е затворен во клиторисот табла, табла clitoridis, а поддржан од страна на врзиво одложува клиторисот, кои третираат. suspensorium clitoridis.


Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
EpispadiasEpispadias
Тоа се случува кај жените на возраст од 60 до 70 години или постари. Развој на рак на локализација…Тоа се случува кај жените на возраст од 60 до 70 години или постари. Развој на рак на локализација…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Женски полови органи на ембрионот. Дополнителен половите жлезди на фетусотЖенски полови органи на ембрионот. Дополнителен половите жлезди на фетусот
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Под препоните, перинеумот, во потесна смисла се подразбира дел ткаенина помеѓу предниот раб на…Под препоните, перинеумот, во потесна смисла се подразбира дел ткаенина помеѓу предниот раб на…
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.