ma.GurusHealth.ru

Никотинамид (nicotinamidum). Никотинамид. Синоними: aminicotin, benicot, bepella, endobion, niacevit, niacinamid, nicamid, nicofort, nicotol, nicovit, pelmin итн

Никотинамид (Nicotinamidum) .Amid никотинска kisloty.Sinonimy: Aminicotin, Benicot, Bepella, Endobion, Niacevit, Niacinamid, Nicamid, Nicofort, Nicotol, Nicovit, Pelmin и dr.Bely кристален прав. Лесно растворлив во вода и spirte.Vodnye раствори (рН 5.0 - 7.0) беше стерилизирани на 100 `C. techenie30 min.Po структура и во близина на никотинска киселина и тоа naravnes како витамин RR.V врска со неутрална реакција на решенија, никотинамид не vyzyvaetmestnoy реакција на инјекции. Изразено sosudorasshiryayuschegodeystviya никотинамид не мора, и нејзината примена не е nablyudaetsyapokrasneniya integuments и смисла на протокот на крв на главата, chastovstrechayuschihsya kisloty.Pokazaniya при примена на никотин со употребата и дозирна се во основа исти како dlyanikotinovoy киселина (пелагра, гастритис со ниски киселост, хроничен колитис , хепатитис, цироза на црниот дроб, и др.). Никотинамид како вазодилататор, сепак, не primenyayut.Naznachayut никотинамид внатрешно и parenteralno.Profilakticheski одреди возрасни и 0,015 - 0,025 g, detyampo точност од 0,005 - 0.01 g од 1 - 2 пати den.Pri пелагра одреди возрасни внатрешно -0 0.05 1 g од 3 - 4raza дневно, деца од 0,01 - 0,05 g на 2 - 3 пати на ден techenie15 -20 дена на други болести од 0,02 - 0,05 g возрасни 0,005 - 0,01 r деца во 2 -3 пати den.Vnutrivenno, интрамускуларно или поткожно се администрира во 1 - 2 ML1% - 2,5% или 5% раствор од 1 - 2 пати den.Formy ослободување: poroshok- таблети за да се 0,015 g (во profilakticheskihtselyah) и 0,005 и 0,025 g (за медицински цели) - vampulah 1% раствор 1 ml, 2.5% раствор во ампули од 1 и 2 ml.Hranenie: Листа B. во цврсто затворен сад, predohranyayuscheyot акција светло ампула - заштитени од светлина meste.Rr. таб. Nicotinamidi 0,025 N. 50D.S. 1 таблета 2 пати denRr:. Сол. Nicotinamidi 2,5% 1 mlD.t.d. N. 20 во ampull.S. Интрамускулно 1 ml од 1 - 2 пати denNikotinamid е дел од мултивитамински препарати (види Aerovit, Pentovit, Geptavit, Tetravitum, Complivit.).
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nicodin (nicodinum). Oksimetilamid пиридин-3-карбоксилна (или никотинска киселина): Синоними:…Nicodin (nicodinum). Oksimetilamid пиридин-3-карбоксилна (или никотинска киселина): Синоними:…
Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…
Недостаток на никотинска киселина (витамин ПП, C3, итн.) Ова е предизвикана од недоволно внесување…Недостаток на никотинска киселина (витамин ПП, C3, итн.) Ова е предизвикана од недоволно внесување…
Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта бојаLipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја
Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…
Sigetin (sygethinum). Дикалиум сол на meso-3,4-ди (p-sulfophenyl) хексан. Бел кристален правSigetin (sygethinum). Дикалиум сол на meso-3,4-ди (p-sulfophenyl) хексан. Бел кристален прав
Таблети "tetrafolevit" обложена (tabulettae "tetrafolevitum" obductae).…Таблети "tetrafolevit" обложена (tabulettae "tetrafolevitum" obductae).…
Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ниацин недостаток на витамини: причини, симптоми, третманотНиацин недостаток на витамини: причини, симптоми, третманот
» » » Никотинамид (nicotinamidum). Никотинамид. Синоними: aminicotin, benicot, bepella, endobion, niacevit, niacinamid, nicamid, nicofort, nicotol, nicovit, pelmin итн