ma.gurushealth.ru

Естрадиол дипропионат (oestradioli dipropionas). Естратриени-1,3,5 (10) -3,17b-диол дипропионат. Синоними: естрадиол пропионат, dimenformon дипропионат, diogyn DP, diovocyclin, естрадиол diproplonate, estradioli dlpropionas, oestradiolum dipropionicum,

Естрадиол дипропионат (Oestradioli dipropionas) .Estratrien-1,3,5 (10)-диол-3,17b dipropionat.Sinonimy: Естрадиол пропионат, Dimenformon дипропионат, Diogyn DP, Diovocyclin, естрадиол diproplonate, Estradioli dlpropionas, Oestradiolum dipropionicum, Ovocyclin дипропионат, Progynon DP, Synformon.Bely кристален прав. Практично нерастворлив во вода, тоа е растворлив во алкохол и растителни maslah.Estradiol формирана во жени со estronom- obladaetbolshey предизвикува естрогенска активност. На активност од 1 mg естрадиол benzoatasootvetstvuet 10.000 парчиња по форма на естери (бензоат или dipropianata) естрадиол малку ткива razrushaetsyav тело. Естри на естрадиол се апсорбираат бавно, наменети iokazyvayut organizm- трајно влијание врз нив со тоа може да се администрира релативно ретко во долги интервали помеѓу inektsiyami.Estradiola дипропионат има силна, одржлива и продолжен естрогенски deystvie.V главно индикации за употреба на дрога за да се совпаѓаат со оние на estrona.Krome , естрадиол дипропионат се користи како средство hemostimulating машки со акутна зрачење повреда. Preparatobladaet способност да се зголеми бројот на леукоцити (неутрофили) iuskoryat враќање на нивната количина кога поврзани mielodepression sradiatsionnym porazheniem.Estradiola дипропионат администриран интрамускуларно. Кога се користи на јајниците nedostatochnoyfunktsii 0,1% раствор во масло од 1 ml 1 време C3 -. (. Естрон cm) 5 dney.Shema и времетраењето на третманот зависи од природата на болеста, терапевтска ефикасност, итн .Protivopokazaniya иста како и за estrona.V како hemostimulating значи естрадиол dipropionatprimenyayut додека намалување на бројот на леукоцитите на помалку од 2000 година во 1 литар на крв (обично 10 - 20 дена по изложувањето под тешки лезии и C15 - 18-ти ден кога полесни повреди). Инјектира 1 ml од 0,1% раствор во 1 - 2 дена. Во текот на 10 инјекции (ако е потребно - до 15 инјекции) Обликот на производство: 0,1% раствор (1 mg) во масло во ампули ml.Hranenie 1: Листа Б. ладно, темно meste.Rp: ​​Сол. . Oestradioli dipropionatisoleosae O, 1% 1 mlD.t.d. N. 6 во ampull.S. 1 ml myshtsyKlimakterin (Climakterin) *. Комбиниран препарат. Се состои од Воден раствор на таблета (-обложени таблети) естрадиол бензоат 25 единици, сув прашок izyaichnikov 30 mg, теобромин и кофеин 0.025 g, 0,0002 g на нитроглицерин, фенолфталеин 0.006 g калциум фосфат 0.004 g.Primenyayut во angionevroticheskih појави кои произлегуваат во климактериум periode.Naznachayut 1 - 2 таблети 2 - 3 пати на ослободување den.Forma: таблети во пакет од 50 shtuk.Hranenie: листа Б.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Беклометазон дипропионат (beclometasoni dipropionas). 9а-хлоро-11б, 17а,…Беклометазон дипропионат (beclometasoni dipropionas). 9а-хлоро-11б, 17а,…
Diskoordinirovannaya трудови се карактеризира со случаен оддели контракција на матката (на дното и…Diskoordinirovannaya трудови се карактеризира со случаен оддели контракција на матката (на дното и…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Bisekurin (bisecurin). Комбиниран препарат кој содржи gestagen етинодиол диацетат, етинил естрадиол…Bisekurin (bisecurin). Комбиниран препарат кој содржи gestagen етинодиол диацетат, етинил естрадиол…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Етинилестрадиол (aethinyloestradiolum). 17а-etinilestratrien-1,3,5 (10) - диол 3,17b. Синоними:…Етинилестрадиол (aethinyloestradiolum). 17а-etinilestratrien-1,3,5 (10) - диол 3,17b. Синоними:…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Poliestradiol фосфат (rolyestradiol фосфат). Полимеризиран растворлив во вода дрога естрадиол…Poliestradiol фосфат (rolyestradiol фосфат). Полимеризиран растворлив во вода дрога естрадиол…
Функција на естроген и прогестерон. Синтеза на естроген и progestinsФункција на естроген и прогестерон. Синтеза на естроген и progestins
Лекови кои се користат при хормонска заменска терапијаЛекови кои се користат при хормонска заменска терапија
» » » Естрадиол дипропионат (oestradioli dipropionas). Естратриени-1,3,5 (10) -3,17b-диол дипропионат. Синоними: естрадиол пропионат, dimenformon дипропионат, diogyn DP, diovocyclin, естрадиол diproplonate, estradioli dlpropionas, oestradiolum dipropionicum,