ma.gurushealth.ru

И ergot алкалоиди содржани во него вложи комплексен ефект врз организмот (види. A-блокатори, ergot, дихидроерготамин, dihydroergotoxin). Важна карактеристика на оваа група на лекови е нивната стимулирачки ефект врз мускулите на матката

И ergot алкалоиди содржани во нив има сложен организам ефект (види. A-блокатори, ergot, дихидроерготамин, Dihydroergotoxin) .Vazhnoy карактеристика на оваа група на лекови е нивната stimuliruyuscheevliyanie матката мускулатура. Тие имаат широка примена во atoniimatki и сродни матката крварење. Krovoostanavlivayuscheedeystvie главно се должи на контракција на ѕидовите на крвните садови, додека намалување на мускулатурата на матката. Во постпарталниот ергот подготовките забрзан развој обратна матката. Ergot исто така номиниран во менорагија (менструалното крварење) и матката крварење, менструални нарушувања не svyazannyhs tsikla.Protivopokazaniya: бременоста и породувањето (тоник контракција на мускулите на матката може да предизвикаат гушење) .За да се забрза труд ергот не го користите. Opasnoprimenenie ергот веднаш по раѓањето, ако platsentanahoditsya уште во матката, како мускулен спазам може да се спречи поделбата posleda.Preparaty ергот треба да се земе само како режисер Vraca.pri премногу долго барање, а понекогаш и во случај на преосетливост феноменот на ерготизам може да се поврзани со вазоконстрикција narusheniempitaniya и ткива (особено на екстремитетите), како и ментална rasstroystva.Osnovnymi модерна матката лекови од оваа група се ergometer n, metilergometrin, ерготамин и ergotal.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Bromocriptine (bromocriptinum). 2-бромо-a-ergocryptine. Достапно како мезилат (метансулфонат)Bromocriptine (bromocriptinum). 2-бромо-a-ergocryptine. Достапно како мезилат (метансулфонат)
Полипи на грлото на матката и телото на матката, абнормална пролиферација на вроден епител на…Полипи на грлото на матката и телото на матката, абнормална пролиферација на вроден епител на…
Низа и по породувањето хеморагијаНиза и по породувањето хеморагија
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Fibroids matkidobrokachestvennaya тумор со потекло од мазна мускулното ткиво на матката. развојот…Fibroids matkidobrokachestvennaya тумор со потекло од мазна мускулното ткиво на матката. развојот…
Dihydroergotoxin (dihydroergotoxinum). Dihydrogenated Дериват на вкупни алкалоиди ergotoxine група…Dihydroergotoxin (dihydroergotoxinum). Dihydrogenated Дериват на вкупни алкалоиди ergotoxine група…
Ergotal (ergotalum). А мешавина на фосфати ergot алкалоиди. Прав од светло сива со светло сива,…Ergotal (ergotalum). А мешавина на фосфати ergot алкалоиди. Прав од светло сива со светло сива,…
Kotarnina хлорид (cotarnini chloridum).…Kotarnina хлорид (cotarnini chloridum).…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » И ergot алкалоиди содржани во него вложи комплексен ефект врз организмот (види. A-блокатори, ergot, дихидроерготамин, dihydroergotoxin). Важна карактеристика на оваа група на лекови е нивната стимулирачки ефект врз мускулите на матката