ma.GurusHealth.ru

Сулфинпиразон (сулфинпиразон) *. 1,2-дифенил-1,4-[2- (phenylsulfinyl) етил] -3,5-pirazolidindion. Синоними: anturan, anturan, anturanil, anturidin, enturan, rurosard, sulfazone, sulfizone итн

. Сулфинпиразон (Сулфинпиразон) * 1,2-дифенил-1,4-[2- (phenylsulfinyl) етил] -3,5-pirazolidindion.Sinonimy: Anturan, Anturan, Anturanil, Anturidin, Enturan, Rurosard, Sulfazone, и Sulfizone dr.Yavlyaetsya еден од butadiona на метаболити (м.). изречена аналгетик и антиинфламаторни deystviyane прави, но urikozuricheskim sredstvom.Primenyayut е активно за лекување на гихт. Подобрува избор преку pochkimochevoy киселина, особено во првата фаза lecheniya.Preparat добро се апсорбира. Време на траење razovoydozy 8 -. 12 часа, бидејќи лекот не имаат analgeticheskogodeystviya, истовремено да определи nenarkoticheskieanalgetiki (или фенилбутазон итн) .Naznachayut генерално внатре во дневна доза од 0,3 - 0,4 g на (2 - 4priema). Земете по edy- пожелно пијат molokom.Obychno sulfinpirazon добро се поднесува, но vozmozhnoobostrenie гастричен улкус и дуоденален kishki.V ран третман на гихт, може да се зголеми напади. Prinaznachenii третман прво мора да се воведе organizmdostatochnoe количина на течност и однесување урината алкализација (прием натриум хидрогенкарбонат) - во кисела урина vozmozhnovypadenie concrements во уринарниот putyah.Protivopokazaniya: чир на желудникот и dvenadtsatiperstnoykishki, хиперсензитивност pyrazolone деривати (Фенилбутазонот см.), тешка повреда на црниот дроб и pochek.Sleduet имајте на ум дека мали дози на салицилати oslablyayuturikozuricheskoe sulfinpirazona акција. Акција peroralnyhantikoagulyantov, орални антидијабетици, сулфонамиди, подготовка зголемува пеницилин (види Etamid.) Обликот на производство: апчиња на 1 g повисоки dozahsulfinpirazon намалува агрегација и лепливоста trombotsitov.Kak antiagregatine средства Primenyayutv форма на таблети (Antiaggregants см.) 0.2 g- назначи 1 - 2 капки четири пати на ден (800 mg на ден). Се користи кај пациенти подложени на infarktmiokarda (се започне со третманот после 4 недели по инфаркт).
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бетахистин (бетахистин) *. 2- [2- (метиламино) етил] пиридин. Достапни во форма на дихидрохлоридБетахистин (бетахистин) *. 2- [2- (метиламино) етил] пиридин. Достапни во форма на дихидрохлорид
Etamid (aethamidum). 4-N, N-диетил-p-sulfobenzoic киселина. Бел кристален прав, без мирис и без вкусEtamid (aethamidum). 4-N, N-диетил-p-sulfobenzoic киселина. Бел кристален прав, без мирис и без вкус
Ziksorin (zixorin). 3-трифлуорометил-a-етил-бензхидрол: безбоен мрсна маса. Синоними: flumetsinol,…Ziksorin (zixorin). 3-трифлуорометил-a-етил-бензхидрол: безбоен мрсна маса. Синоними: flumetsinol,…
Етакринска киселина (asidum etacrynicum). 2,3-дихлоро-4- (2-метилен-1-оксобутил) phenoxyacetic…Етакринска киселина (asidum etacrynicum). 2,3-дихлоро-4- (2-метилен-1-оксобутил) phenoxyacetic…
Nalidixic киселина (acidum nalidixicum). 1-етил-7-метил-4-он-1,8-нафтиридин-3-карбоксилна киселина.…Nalidixic киселина (acidum nalidixicum). 1-етил-7-метил-4-он-1,8-нафтиридин-3-карбоксилна киселина.…
Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…
Lomefloxacin (lomefloxacin) 1-етил-6,8-дифлуоро-1,4-дихидро-7- (3-метил-1piperazinil)…Lomefloxacin (lomefloxacin) 1-етил-6,8-дифлуоро-1,4-дихидро-7- (3-метил-1piperazinil)…
Дилтиазем (diltiazem) *. D-cis-3-ацетокси-2,3-дихидро-5- [2- (диметиламино) етил] -2-…Дилтиазем (diltiazem) *. D-cis-3-ацетокси-2,3-дихидро-5- [2- (диметиламино) етил] -2-…
Хидроксихлорокин (hydroxychloroquinum). 4- [1-метил-4- (етил-2-хидроксиетил) -амино-бутиламино]…Хидроксихлорокин (hydroxychloroquinum). 4- [1-метил-4- (етил-2-хидроксиетил) -амино-бутиламино]…
Флувастатин (flavastatin) натриумова сол (+ _) - (3R, 5S, 6д) -7- [3- (p-флуорофенил)…Флувастатин (flavastatin) натриумова сол (+ _) - (3R, 5S, 6д) -7- [3- (p-флуорофенил)…
» » » Сулфинпиразон (сулфинпиразон) *. 1,2-дифенил-1,4-[2- (phenylsulfinyl) етил] -3,5-pirazolidindion. Синоними: anturan, anturan, anturanil, anturidin, enturan, rurosard, sulfazone, sulfizone итн