ma.GurusHealth.ru

Urodan (urodanum). А мешавина на следниов состав: 2.5 делови на пиперазин фосфат, 8 делови на hexamethylenetetramine, 2,5 делови на натриум бензоат, литиум бензоат, 2 делови на натриум фосфат (дибазен) 10 делови, 37.5 делови на натриум хидроген карбонат,

URODAN (Urodanum) мешавина на следниов состав: 2.5 делови на пиперазин фосфат, 8 делови на hexamethylenetetramine, 2,5 делови на натриум бензоат, litiyabenzoata 2 делови на натриум фосфат (дибазен) 10 делови, 37.5 делови хидрогенкарбонат, натриум винска киселина 35 6chasti, шеќер 1,9 chasti.Granuly бела боја. Тоа е лесно растворливи во вода со vydeleniemuglekislogo gaza.Primenyayut гихт, болести на бубрезите, спондилитис, хронично poliartritah.Primenenie врз основа на промената на pH на урината storonu.Nalichie алкална фосфат во подготовката на пиперазин и литиум бензоат sposobstvuetobrazovaniyu релативно лесно растворлива сол на урична киселина ivydeleniyu нејзината урина. Доделување внатрешноста пред оброк 1 лажичка во 1/2 stakanavody 3 - 4 пати на ден. Користени долгорочни (30 - 40 дена). Prineobhodimosti третман povtoryayut.Forma прашање: на 1OO g во стаклени тегли или пакети izpolietilenovoy plenki.Hranenie. Сува.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Том 2 стр. 469 печ доведе комплекс (emplastrum plumbi compositum). Состав: едноставен далноводи…Том 2 стр. 469 печ доведе комплекс (emplastrum plumbi compositum). Состав: едноставен далноводи…
Калциум глицерофосфат (salcii glycerophosphas). Глицерол-fosfornokaltsievaya salt- мешавина a- и…Калциум глицерофосфат (salcii glycerophosphas). Глицерол-fosfornokaltsievaya salt- мешавина a- и…
Урал-u (uralyt-u) [името на компанијата на дрога "madaus АГ"]. Пелети кои содржат калиум…Урал-u (uralyt-u) [името на компанијата на дрога "madaus АГ"]. Пелети кои содржат калиум…
Натриум тетраборат (natrii tetraboras). Синоними: боракс, натриум борат, натриум biboricum, боракс,…Натриум тетраборат (natrii tetraboras). Синоними: боракс, натриум борат, натриум biboricum, боракс,…
Blemaren (vlemaren) *. Пелети што содржат лимонска киселина (39.9 делови), калиум хидрогенкарбонат…Blemaren (vlemaren) *. Пелети што содржат лимонска киселина (39.9 делови), калиум хидрогенкарбонат…
Натриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкусНатриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкус
Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…
Обвини витамин. Се состои од растенија кои содржат витамин Ц, Ц, каротеноиди и други супстанции.…Обвини витамин. Се состои од растенија кои содржат витамин Ц, Ц, каротеноиди и други супстанции.…
» » » Urodan (urodanum). А мешавина на следниов состав: 2.5 делови на пиперазин фосфат, 8 делови на hexamethylenetetramine, 2,5 делови на натриум бензоат, литиум бензоат, 2 делови на натриум фосфат (дибазен) 10 делови, 37.5 делови на натриум хидроген карбонат,