ma.GurusHealth.ru

Bufenoks (buphenoxum). 3-бутиламино-4-фенокси-5-sulfamoilbenzoynaya киселина. Синоними: vufenox, vumetanid, vurinax, vurinex, fluxil, jurinex, Примекс EOOD, segurex итн

BUFENOKS (Buphenoxum) .3-бутиламино-4-фенокси-5-sulfamoilbenzoynaya kislota.Sinonimy: Vufenox, Vumetanid, Vurinax, Vurinex, Fluxil, Jurinex, Примекс EOOD, Segurex и dr.Bely или melkoigolchaty аморфен прав практично нерастворлив во вода, spirte.Po растворлив во структурата и акција слични на фуросемид. Bystronastupayuschee има диуретично дејство и кратко со натриуретичен kaliyureticheskim effektom.Preparat добро се апсорбира од желудникот. Засилување vyvedeniyamochi започнува за време на првиот час по орална администрација и трае 4 - 6 часа Индикации се во основа исти, kakdlya фуросемид .. Ефикасни во помали dozah.Bufenoks назначен за внатрешни работи (обично наутро пред појадок). Dozypodbirayut индивидуално, зависно од тежината на болеста iokazyvaemogo effekta.Razovaya доза 0,001 g Во отсуство на саканиот ефект да eeuvelichivayut O 002 GV Повисоки дози и I y ource доза и I O OO6 g (6 mg). Tabletkiluchshe донесува во рок од 3 - 5 дена по ред, а потоа да помине napreryvisty прием на 0,001 - 0,002 g на 1 на секои 2 - 3 дена. На траење на курсот и вкупното времетраење на третманот зависи од природата на тежината на болеста, а ефектот добиени изрази perenosimosti.Pri хидропс синдром обично пропишана ред vtechenie 3 - 5 дена, а потоа се земе 1 - 2 mg (G, 001 - 0,002 g) 1 пат во 2 - 3 dnya.Vnutrivenno и интрамускулно bufenoks usloviyahstatsionara се користи само ако е неопходно за да се добие брз ефект (едем на белите дробови, мозокот, итн), како и тешкотии при голтање и справи vsasyvaniya.Optimalnaya единечна доза парентерална vvedeniisostavlyaet 0.5 -. 1 mg (2 - 4 0.025 ml % Раствор) .Во вена инјектира бавно (за време на 2 - 3 мин) - soderzhimoeampuly разредена со 20 ml изотоничен раствор на натриум хлорид ili5% glyukozy.Pri потребно повторува инјекции над 4 - 8 Cv Повисоки дози и I y М h n I доза за парентерална vvedenii0,005 g (5 mg) .А несакани ефекти и контраиндикации како kakdlya фуросемид и dihlotiazida. За време на третманот rekomenduetsyaprinimat храна богата со соли kaliya.Formy на производот: таблети од O, OO1 g (1 mg) во пакет од 50shtuk- 0.025% раствор (јасно, безбојна течност) во 2 ml ampulahpo во мултипли од 10 ampul.Hranenie: Листа B . во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Надолол (надолол) *. 2,3-cis-1,2,3,4-тетрахидро-5- [2-хидрокси-3- (терт-бутиламино)]…Надолол (надолол) *. 2,3-cis-1,2,3,4-тетрахидро-5- [2-хидрокси-3- (терт-бутиламино)]…
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Киселина yopanoevaya (asidum iopanoicum). A- (3-амино-2,4,6-triyodbenzil) -бутерна киселина,…Киселина yopanoevaya (asidum iopanoicum). A- (3-амино-2,4,6-triyodbenzil) -бутерна киселина,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Бопиндолол (borindolol) *. (€) -1-t-бутиламино-3 - [(2-метил-4-индолил) окси] -2-пропанол бензоат.…Бопиндолол (borindolol) *. (€) -1-t-бутиламино-3 - [(2-метил-4-индолил) окси] -2-пропанол бензоат.…
Безафибрат (vezafibrate) *. 2- (б-пара-hlorbenzoilaminoetil) фенокси-2-метилпропионска киселина.…Безафибрат (vezafibrate) *. 2- (б-пара-hlorbenzoilaminoetil) фенокси-2-метилпропионска киселина.…
Talinolol (talinololum) *. (€) -1- [пар (3-t-бутиламино-2-хидроксипропокси) фенил]…Talinolol (talinololum) *. (€) -1- [пар (3-t-бутиламино-2-хидроксипропокси) фенил]…
Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…
Хидроксихлорокин (hydroxychloroquinum). 4- [1-метил-4- (етил-2-хидроксиетил) -амино-бутиламино]…Хидроксихлорокин (hydroxychloroquinum). 4- [1-метил-4- (етил-2-хидроксиетил) -амино-бутиламино]…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
» » » Bufenoks (buphenoxum). 3-бутиламино-4-фенокси-5-sulfamoilbenzoynaya киселина. Синоними: vufenox, vumetanid, vurinax, vurinex, fluxil, jurinex, Примекс EOOD, segurex итн