ma.GurusHealth.ru

Oksodolin (ohodolinum). 1-оксо-3- (3`-сулфамоил-4'-хлорофенил) -3-oksiizoindolin. Синоними: gigroton, Urandi, shlorphtalidolone, chlortalidone, edemdal, famolin, hidronal, higroton, hygroton, igroton, isoren, natriuran, oradil, phthalamidine, renon, s

OKSODOLIN (Ohodolinum) .1-оксо-3- (3`-сулфамоил-4'-хлорофенил) -3-oksiizoindolin.Sinonimy: Gigroton, Urandi, Shlorphtalidolone, Chlortalidone, Edemdal, Famolin, Hidronal, Higroton, Hygroton, Igroton, Isoren , Natriuran, Oradil, Phthalamidine, Renon, Saluretin, Urandil, Urofinil, Zambesil.Bely или бели со мала жолтеникава нијанса кристален прав. Практично нерастворлив во вода, малку rastvorimv spirte.Oksodolin, како hydrochlorthiazide, содржи molekulesulfonamidnuyu група. Како натриум blokiruetreabsorbtsiyu dihlotiazid дрога во проксималниот дел на дисталните тубули делумно делува на проксималните тубули. Osobennostyudeystviya дрога е релативно времетраењето на диуретично дејство, поради неговата бавно екскреција pochkami.Diuretichesky ефект започнува по 2 - 4 часа по администрацијата idlitsya обично повеќе од еден ден (понекогаш и до 3 дена). Подготовка effektivenv некои случаи на огноотпорност да dihlotiazid (gipotiazidom) .Pokazaniya за употреба се исти како и за dihlotiazida-администрира со дрога не само како диуретик, но iantigipertenzivnogo sredstva.Preparat добро се апсорбира кога се зема орално. Навлажнете излез (околу 25%) и фецесот (75%). Орално во форма на таблета (обично наутро пред појадок) .Dozy зедов поединечно, во зависност од тежината zabolevaniyai имал effekta.Pri прием како диуретик работа dozamozhet варира од 0.025 g (25 mg) и 0,1 g (100 mg). Prineobhodimosti брзо да се намали отокот зголемување do0,2 g единечна доза (200 mg), или се користи комбинација со диуретско дејство okazyvayuschimbystroe пример фуросемид (утрото - 0,04-0,08 gfurasemida и по 6 - 8 часа - 0,05 - 0,1 g oksodolina) .Ако постигнување на саканиот ефект врз подвижни preryvistoeprimenenie подготовка од 0,05 - 0,1 g на 2 - 3 дена. Типично kurslecheniya 2 - 4 недели. При хипертензија непостојана (во 1 - 3 дена) третман може да продолжи oksodolinom mnogomesyatsev.Pri хипертензија и симптоматска gipertenziyahoksodolin назначи 0,025-,1 g 1 пати на ден (наутро) chascheprimenyayut со резерпин (0.05 g oksodolina и 0,0025 g на резерпин), b-блокатори, третман apressinom.Dlitelnost зависи од добиени ефект и подносливост preparata.Vozmozhnye несакани ефекти, мерки на претпазливост и контраиндикации се исти како и за dihlotiazida. Oksodolin okazyvaetneskolko kaliyuretichesky помал ефект од dihlotiazid, odnakoi кога се користи треба да биде поправено размена kaliya.Forma производот: таблети од О, Ц5 грама (50 mg) во пакет од 5Oshtuk.Hranenie: Листа Б. суво, ладно и темно svetameste. Oksadolin е дел од таблети "Neokristepin"(Види. Резерпин.).
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Hloridin (chloridinum). 2,4-диамино-5-p-хлорофенил-6-етил-пиримидински. Синоними: daraprim,…Hloridin (chloridinum). 2,4-диамино-5-p-хлорофенил-6-етил-пиримидински. Синоними: daraprim,…
Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…
Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…
Зопиклон (зопиклон) 6- (5-хлоро-2-пиридинил) -6,7-дихидро-7-оксо-5H-пироло [3,4-b] Piraino-5-ил…Зопиклон (зопиклон) 6- (5-хлоро-2-пиридинил) -6,7-дихидро-7-оксо-5H-пироло [3,4-b] Piraino-5-ил…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Fenazepam (phenazepamum). 7-бромо-5- (O-хлорофенил) -2,3-дихидро-1H-1,4-бензодиазепин-2-он.…Fenazepam (phenazepamum). 7-бромо-5- (O-хлорофенил) -2,3-дихидро-1H-1,4-бензодиазепин-2-он.…
Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…
Dezopimon (desopimonum) *. 1- (p-хлорофенил) -2-метил-2-амино-пропан хидрохлорид. Синоними: aderan,…Dezopimon (desopimonum) *. 1- (p-хлорофенил) -2-метил-2-амино-пропан хидрохлорид. Синоними: aderan,…
» » » Oksodolin (ohodolinum). 1-оксо-3- (3`-сулфамоил-4'-хлорофенил) -3-oksiizoindolin. Синоними: gigroton, Urandi, shlorphtalidolone, chlortalidone, edemdal, famolin, hidronal, higroton, hygroton, igroton, isoren, natriuran, oradil, phthalamidine, renon, s