ma.gurushealth.ru

Kellin (khellinum). 2-метил-5,8-dimetoksifuro- [4`, 5`: 6,7] chromone. Елементарен соединение содржани во семето на растенијата Ammi заб (ММИ visnaga l

Kellinu (Khellinum) .2-метил-5,8-dimetoksifuro- [4`, 5`: 6,7] -hromon.Prirodnoe соединение содржани во семето на растенијата Ammi заб (ММИ visnaga L.), се одгледуваат во нашата земја. синоними: Amicardine, Amiptan, Ammikheline, Ammipuran, Ammispasmin, Ammivin, Benecardin, Chellina, Corafurone, Coronin, Interkellin, Khelfren, Khellinorm, Lynamin, Methafrone, Rykellin, Visammamix, Visammin, Viscardan, Visnagalin, Visnagen и dr.Bely или малку жолтеникава без мирис кристален прав, горчлив вкус. Многу малку е растворлив во вода, малку - во spirte.Kellin има општа antispasmodic акција: rasslablyaetgladkie мускулите на абдоминалната празнина, бронхите, умерено rasshiryaetkoronarnye садови на срцето. Има седативно deystvie.Preparat претходно спроведено во бронхијална астма, гастричен kishechnikai грчеви, благи форми на ангина (за да се спречи напади-вендузи акција не е). Во моментов, како независна средства inapplicable- главно се користи во форма на таблети sostavekombinirovannyh "Vikalin" (Види. Бизмут нитрат база) и"Marelin" (М.). Претходно издадени таблети кои содржат Kellin "Kellatrin"."Kelliverin" исклучени од опсегот на лекови sredstv.Isklyuchen, исто така, од редот на лекови raneevypuskavshiysya дрога pastinatsin - furokumariny семе parsnip, во близина на акција на kellinu.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Avisan (avisanum). На препарат кој содржи износот на супстанции од овошни растенија Ammi заб (ММИ…Avisan (avisanum). На препарат кој содржи износот на супстанции од овошни растенија Ammi заб (ММИ…
Tofisopam (tofizopam). 1- (3,4-диметокси-фенил) -4-метил-5-етил-7,8-диметокси-5H-2,3-бензодиазепин.…Tofisopam (tofizopam). 1- (3,4-диметокси-фенил) -4-метил-5-етил-7,8-диметокси-5H-2,3-бензодиазепин.…
Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
Hinofungin (chinofungin). Прашок кој содржи една антифунгални лекови tolnaftate (tolnaftat)…Hinofungin (chinofungin). Прашок кој содржи една антифунгални лекови tolnaftate (tolnaftat)…
Diprofen (diprophenum). B-dipropilaminoetilovogo difeniltiouksusnoy естер хидрохлорид. Синоними:…Diprofen (diprophenum). B-dipropilaminoetilovogo difeniltiouksusnoy естер хидрохлорид. Синоними:…
» » » Kellin (khellinum). 2-метил-5,8-dimetoksifuro- [4`, 5`: 6,7] chromone. Елементарен соединение содржани во семето на растенијата Ammi заб (ММИ visnaga l