ma.GurusHealth.ru

Terpin хидрат (terrinum hydratum). Пара-mentandiol-1,8-хидрат. Безбоен транспарентна кристали или бел кристален прав, без мирис, вкус slabogorkogo

Terpin хидрат (Terrinum hydratum) .para Mentandiol-1,8-gidrat.Bestsvetnye транспарентен кристали или бел кристален прав bezzapaha, slabogorkogo вкус. Тоа е растворлив во вода (1: 250 во ладна u1: 34 во врела), растворлив во spirte.Naznachayut внатрешно сам и во комбинација со други preparatamikak expectorant (хроничен бронхитис). Дози: возрасни - 0,25 - 0,5 g за деца до 1 година - 0.025 - 0.05 g, на возраст од 2 0.05 g од 3 - 4 години - околу 1 g,. 5 - 6 години - 0.15 g, 7 - 9 години - 0,2 g, 10 - 14 - 0,25-0,3 g.Protivopokazaniya: гастритис и чир на желудникот и дуоденален ослободување kishki.Formy: во прав и таблети (0,5 g и 0,25) - kombinirovannyetabletki натриум gidrokarbonatom.Hranenie: во добро затворена tare.Rp: ​​јазиче.. Terpini hydrati 0,25 N.6D.S. Po 1 таблета 3 paza во denRp:. Terpini hydratiNatrii hydrocarbonatis аа 0,25D t.d. N. 12 во tab.S. Po 1 таблета 2 - 3 пати на ден
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Натриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкусНатриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкус
Хлорал хидрат (chlorali hydras). 2,2,2trihloretandiol 1,1 синоними: aquachloral, chloradorm,…Хлорал хидрат (chlorali hydras). 2,2,2trihloretandiol 1,1 синоними: aquachloral, chloradorm,…
Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
» » » Terpin хидрат (terrinum hydratum). Пара-mentandiol-1,8-хидрат. Безбоен транспарентна кристали или бел кристален прав, без мирис, вкус slabogorkogo