ma.gurushealth.ru

Nayaksin (najahinum). На воден раствор кој содржи 1 ml од 1 mg на отров кобра централна Азија дополнета со 4 mg на натриум хлорид и новокаина. Транспарентен безбоен течност pH 4.5 5.5

NAYAKSIN (Najahinum) .Vodny раствор кој содржи 1 ml од 1 mg на отров кобра централна Азија дополнета со 4 mg на натриум хлорид и новокаина. Отстрани безбојна течност pH-4,5 - 5,5.Podobno vipraksinu делотворна аналгетски ефект и се користи dlyaustraneniya болка во ишијас, невралгија, невритис на различни etiologii.Vvodyat субкутано или интрамускулно 1 на ден во интервали од 1 - 3 дена .Doza возрасни почетна 0,2 ml, а потоа постепено се зголеми неговата ерозии 1-0,2 ml до 1 - 2 ml. На максимална единечна доза од 2 ml. На курсот lecheniya12 - 20 инјекции. Доколку е потребно, повторете го третманот после 4 недели pereryva.Vozmozhnye несакани ефекти и контраиндикации за inektsiy.Forma см Vipraksin Производство :. Во 1 мл ампули во пакет од 10 ampul.Hranenie: Листа А. на ладно и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Reopoligljukin со гликоза (rheopolyglucinum cum glucoso) раствор reopoliglyukina (10% раствор на…Reopoligljukin со гликоза (rheopolyglucinum cum glucoso) раствор reopoliglyukina (10% раствор на…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…
Плацентата екстракт за инјектирање (extractum плацентата про injectionibus). На воден екстракт на…Плацентата екстракт за инјектирање (extractum плацентата про injectionibus). На воден екстракт на…
Sulfalen-меглумин (sulfalenum-megluminum). N-метилглукамин сол sulfalena. Е растворлив форма…Sulfalen-меглумин (sulfalenum-megluminum). N-метилглукамин сол sulfalena. Е растворлив форма…
Vipraksin за инјектирање (vipraxinum Rro injectionibus). Вода (со додавање на глицерол) viper отров…Vipraksin за инјектирање (vipraxinum Rro injectionibus). Вода (со додавање на глицерол) viper отров…
Torfot (torfotum). Производ тресет дестилат (од одредени области со одредени параметри).…Torfot (torfotum). Производ тресет дестилат (од одредени области со одредени параметри).…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…
Polifer (rolyferum). 6% раствор (изотоничен раствор на натриум хлорид) на пат е изменета декстран…Polifer (rolyferum). 6% раствор (изотоничен раствор на натриум хлорид) на пат е изменета декстран…
» » » Nayaksin (najahinum). На воден раствор кој содржи 1 ml од 1 mg на отров кобра централна Азија дополнета со 4 mg на натриум хлорид и новокаина. Транспарентен безбоен течност pH 4.5 5.5