ma.GurusHealth.ru

Kalmagin гранули за деца (granulae "salmaginum"). Гранули на бела боја. Содржи во едно пакување (75 g), магнезиум карбонат основните, 4,5 g, предизвикана калциум карбонат и натриум бикарбонат за 3 g- g- натриум карбоксиметилцелулоза 0,3 рафиниран шеќер

KALMAGIN - гранули за деца (Granulae "Salmaginum") .Granuly бела боја. Содржи во едно пакување (75 g) магнезиум karbonataosnovnogo 4.5 g, предизвикана калциум карбонат и натриум gidrokarbonatapo 3 g- g- натриум карбоксиметилцелулоза 0,3 шеќер деривати и 63,45 g на аеросил 0.75 g.Okazyvaet антацид акција. Доделете деца со дигестивниот болести кои се појавуваат со зголемување на гастричната секреција и киселоста внатре soka.Prinimayut како кашеста маса која се додава за да се добие тегла со гранули svezheprokipyachennuyu топло (35 `C) вода до ознаката и потресен периодично во текот на еден ЛП min.Detyam возраст од 3 - 6 години даде 5 ml од суспензијата за прием, 7 - 12 7.5 ml од 13 години и постари - 15 и повеќе ml. Земете 30 минути пред јадење edyili помеѓу 4 - 6 пати на ден. Во текот на третманот 3 - 4 ned.Pered прием суспензија vzbaltyvayut.Forma на производот: 75 гр во банки, со капацитет од 150 мл мери стакло (во форма на затка навој) .Hranenie: суво и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Blemaren (vlemaren) *. Пелети што содржат лимонска киселина (39.9 делови), калиум хидрогенкарбонат…Blemaren (vlemaren) *. Пелети што содржат лимонска киселина (39.9 делови), калиум хидрогенкарбонат…
Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…
Laminarid (laminaridum). Вкупно производ добиен од морски алги. Се состои од мешавина на…Laminarid (laminaridum). Вкупно производ добиен од морски алги. Се состои од мешавина на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Свеќи со глицерол (suppositoria сума glycerino). Супозитории од кои секој содржи 1.44 g на глицерол…Свеќи со глицерол (suppositoria сума glycerino). Супозитории од кои секој содржи 1.44 g на глицерол…
Magurlit (magurlit) *. Гранули (розова) во серии од 2 g содржи калиум цитрат (0.794 g), натриум…Magurlit (magurlit) *. Гранули (розова) во серии од 2 g содржи калиум цитрат (0.794 g), натриум…
Glycyram (glusurramum). Моно амониумова сол на глициризинова киселина, извлечена од сладок корен…Glycyram (glusurramum). Моно амониумова сол на глициризинова киселина, извлечена од сладок корен…
0.25 Eritsiklin капсули (erycyclinum 0,25 во capsulis). А мешавина на еритромицин, и…0.25 Eritsiklin капсули (erycyclinum 0,25 во capsulis). А мешавина на еритромицин, и…
Altsid (alcid). Во комбинација антацид. Таблети кои содржат 0.38 g на бизмут subnitrate, алуминиум…Altsid (alcid). Во комбинација антацид. Таблети кои содржат 0.38 g на бизмут subnitrate, алуминиум…
Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од…Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од…
» » » Kalmagin гранули за деца (granulae "salmaginum"). Гранули на бела боја. Содржи во едно пакување (75 g), магнезиум карбонат основните, 4,5 g, предизвикана калциум карбонат и натриум бикарбонат за 3 g- g- натриум карбоксиметилцелулоза 0,3 рафиниран шеќер