ma.gurushealth.ru

Наталожен калциум карбонат (salcii sarbonas rraesipitatus). Синоними: креда, предизвикана, salcium sarbonicum rraesipitatum. Парична казна бел прав, без мирис и без вкус

Наталожен калциум карбонат (Salcii sarbonas rraesipitatus) .Sinonimy: предизвикана креда, Salcium sarbonicum rraesipitatum.Tonky бела прав, без мирис и без вкус. Нерастворлив во вода, разредена хлороводородна rastvorimv (хлороводородна киселина) и на азотна киселина со развојот на јаглерод gaza.Obladaet изрази антацид активност. Тоа дејствува брзо, но тампон ефект на poprekraschenii подобрува лачењето на желудечната сок. Pridlitelnom можната примена zapor.Naznachayut внатре од 0.25 - 1 g на hyperacidity zheludochnogosoka 2 - 3 пати во подготовката на den.Vhodit антацид "Kalmagin"И заб прав и past.Forma Производство: poroshok.Hranenie: во добро затворена tare.Rp. Calcii carbonatis praec.Natrii hydrocarbonatisBismuthi subnitratis аа 0,5 .Extr. Belladonnae 0,015M.f. pulv.D.t.d. N. 20-ти. 1 во прав 3 пати на ден
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Натриум тетраборат (natrii tetraboras). Синоними: боракс, натриум борат, натриум biboricum, боракс,…Натриум тетраборат (natrii tetraboras). Синоними: боракс, натриум борат, натриум biboricum, боракс,…
Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…
Phytin (rhytinum). Органски фосфор комплекс препарат кој содржи мешавина на калциум и магнезиум…Phytin (rhytinum). Органски фосфор комплекс препарат кој содржи мешавина на калциум и магнезиум…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
Арсен триоксид (asidum arsenicosum anhydricum). Синоними: бела арсен, arsenious киселина, Арсени…Арсен триоксид (asidum arsenicosum anhydricum). Синоними: бела арсен, arsenious киселина, Арсени…
Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…
Karbolong (sarbolongum). Камен во прав од активирани јаглеродни атоми. Colors- црна крупен прашок е…Karbolong (sarbolongum). Камен во прав од активирани јаглеродни атоми. Colors- црна крупен прашок е…
Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…
» » » Наталожен калциум карбонат (salcii sarbonas rraesipitatus). Синоними: креда, предизвикана, salcium sarbonicum rraesipitatum. Парична казна бел прав, без мирис и без вкус