ma.GurusHealth.ru

Дупчење течност (алкохол vurovi). 8% раствор на алуминиум ацетат (алкохол aluminii subacetatis 8%). Синоними: раствор на основните алуминиум ацетат, алкохол aluminii subacetaci

Течна BUROVA (алкохол Vurovi) .Alyuminiya ацетат 8% раствор (алкохол aluminii subacetatis 8%) Синоними :. A раствор на основните алуминиум ацетат, алкохол aluminii subacetaci.Bestsvetnaya транспарентна течност кисел со слаб мирис на оцетна киселина и слатка и astringent вкус. Адстрингентно и локалната анти-воспалително дејство во големи концентрации има умерен антисептик svoystvami.Primenyayut надворешно во разредена форма (10 - 20 и повеќе пати) за плакнење, лосиони, douches со воспалителни заболувања на кожата islizistyh obolochek.Forma Производство: во flakonah.Hranenie: во добро затворени и на ладно meste.Rr. Liq. Vurovi 500 mlD.S. За лосиони (1 лажичка во чаша вода)
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Oktitsil (octicylum). 2-oktiltsiklopropankarbonovaya киселина. Слатка, транспарентен, безбоен или…Oktitsil (octicylum). 2-oktiltsiklopropankarbonovaya киселина. Слатка, транспарентен, безбоен или…
A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…
Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…
Ftorgidrokortizona ацетат (флудрокортизон ацетат). Тоа е флуорирани деривати на хидрокортизон…Ftorgidrokortizona ацетат (флудрокортизон ацетат). Тоа е флуорирани деривати на хидрокортизон…
» » » Дупчење течност (алкохол vurovi). 8% раствор на алуминиум ацетат (алкохол aluminii subacetatis 8%). Синоними: раствор на основните алуминиум ацетат, алкохол aluminii subacetaci