ma.GurusHealth.ru

Таблети "vikalin" (tabulettae "visalinum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g, основни магнезиум карбонат, 0,4 g натриум хидрогенкарбонат 0.2 g, ризом во прав и buckthorn кората на 0,025 g, од рутин и на kellinu 0,005 таблети имаат комплекси

ТАБЛЕТИ "Vikalin"(Tabulettae "Visalinum") .Soderzhat основните бизмут нитрат од 0.35 g магнезиум карбонат osnovnogo0,4 g, 0,2 g на натриум хидрогенкарбонат, ризом прав и кората krushinypo 0.025 g, рутин и kellinu 0,005 g.Tabletki да има комплекс ефект. Основни бизмут нитрат, натриум бикарбонат и магнезиум карбонат антацид и да се обезбеди astringent акција, buckthorn кората (иако во ниска доза) ја промовира slabitelnomueffektu. Во присуство на рутин може да смета на некои анти-воспалителни ефекти, и Kellin - на effekt.Primenyayut antispasmodic за чир на желудникот и дуоденален чир igiperatsidnyh гастритис. Доделување внатрешноста на 1 - 2 таблети 3 пати на denposle храна со 1/2 чаша топла вода (тоа е препорачливо да го скрши на таблета) третман .Kurs обично трае 1 - 2 - 3 месеци по mes- pereryvakurs повтори. За време на третманот мора да биде dietu.Tabletki обично не предизвикуваат несакани ефекти, понекогаш се гледа почесто столици кој запира во намалување на дозата. Измет време priematabletok станува темно зелена или црна tsvet.Hranenie: суво и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Таблети "marelin" (tabulettae "marelinum" obductae). Обложени таблети сина…Таблети "marelin" (tabulettae "marelinum" obductae). Обложени таблети сина…
Таблети "kaferid" (tabulettae "saferidum"). Се состојат железо оксид (ii) 0,1…Таблети "kaferid" (tabulettae "saferidum"). Се состојат железо оксид (ii) 0,1…
Теобромин (theobrominum). 3,7-dimethylxanthine. Алкалоид извлечена од лушпи на какао семиња (semina…Теобромин (theobrominum). 3,7-dimethylxanthine. Алкалоид извлечена од лушпи на какао семиња (semina…
Таблети "Aerovit" обложена (tabulettae "aerovitum" obductae). Содржат ретинол…Таблети "Aerovit" обложена (tabulettae "aerovitum" obductae). Содржат ретинол…
Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…
Таблети "fitoferrolaktol" (tabulettae "rhytoferrolactolum"). содржат железо…Таблети "fitoferrolaktol" (tabulettae "rhytoferrolactolum"). содржат железо…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "ferrokal" обложена (tabulettae "ferrosalum" obductae). Содржат железо…Таблети "ferrokal" обложена (tabulettae "ferrosalum" obductae). Содржат железо…
Таблети "Vikair" (tabulettae "vicairum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…Таблети "Vikair" (tabulettae "vicairum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…
» » » Таблети "vikalin" (tabulettae "visalinum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g, основни магнезиум карбонат, 0,4 g натриум хидрогенкарбонат 0.2 g, ризом во прав и buckthorn кората на 0,025 g, од рутин и на kellinu 0,005 таблети имаат комплекси