ma.GurusHealth.ru

Основни бизмут нитрат (vismuthi subnitras). binoz смесата (OH), и viono vioon. Синоними: vismuthum nitricum basicum, vismuthum subnitricum, magisterium bismuthi

Бизмут нитрат основните (Vismuthi subnitras) мешавина BiNOz (OH), и ViONO ViOON.Sinonimy: Vismuthum nitricum basicum, Vismuthum subnitricum, magisterium bismuthi.Bely аморфна или кристален прав. Практично нерастворлив во вода и алкохол, лесно растворливи во хлороводородна kislote.Okazyvaet локалните astringent и анти deystvie.Naruzhno се користи како маст и прав (5 - 10%) во воспалителни болести на кожата и мукозните мембрани (дерматитис, чиреви, ерозии, егзема). внатре се земе како средство за врзување и антацид во .Naznachayut во возрасни и 0,25 гастроинтестинални нарушувања (желудникот и dvenadtsatiperstnoykishki болест, ентеритис, колитис) - 0,5 g, деца - на 1 - 0,3-0 5 добивањето на СТА 3 - 4 пати на ден (15 - 30 минути пред јадење) .Во ismuta основните нитрат е една од главните компоненти во комбинација антациди. Тој е дел од таблети "Vikalin"."Vikair", подготовка "Almagel" et al., широко се применуваат во желудникот и дуоденален улкус. Спонтано се користи за подготовка на прав во комбинација со holinoliticheskimi, antispasmodic агенти, а исто така и во дерматолошки praktike.Formy производот: прав и 10% maz.Hranenie: во добро затворени контејнери, заштитен од sveta.Rp. Bismuthi subnitratis 0,25Extr. Belladonnae 0,015M.f. pulv.D.t.d. N. 20-ти. 1 во прав 2 - 3 paza во denRp: Ung.. Bismuthi subnitratis 10% 25,0D.S. Maz (заболувања на кожата)
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…
Tanalbin (tannalbinum). танини реакција производ на листовите чад дрво (sotinus soggygria SCOP.) и…Tanalbin (tannalbinum). танини реакција производ на листовите чад дрво (sotinus soggygria SCOP.) и…
Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Сребро нитрат (argenti nitras). Синоними: Лапис, argentum nitricum. Безбоен транспарентна кристали…Сребро нитрат (argenti nitras). Синоними: Лапис, argentum nitricum. Безбоен транспарентна кристали…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…
Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…
» » » Основни бизмут нитрат (vismuthi subnitras). binoz смесата (OH), и viono vioon. Синоними: vismuthum nitricum basicum, vismuthum subnitricum, magisterium bismuthi