ma.GurusHealth.ru

Скроб (amulum). Подготвено од зрна на пченица, пченица скроб (amylum tritici), пченка (amulum maydis), ориз (amulum oryzae), од компир клубени (amulum solani). Бела мека прав, без мирис и без вкус или парчиња на неправилна форма, на тритурација l

Скроб (Amulum) Подготвено од пченица caryopses - пченица скроб (Amylum Tritici), пченка (Amulum Maydis), ориз (oryzae Amulum) од компир клубенот (Amulum Solani) .Bely нежен прашок без вкус или мирис, и делови на неправилна форма, со тритурација лесно во распаѓање во poroshok.V ладна растворлив во вода, топла форми колоиден раствор (Musilago Amyli) .Naznachayut како агент слој, локално (како што е прав и прав од цинк оксид, талк и слично. p.) во и клизми (во videkrahmalnogo паста или лигите) да ги заштитат чувствителните nervnyhokonchan тата од изложеност на иританти и да го забават vsasyvaniyalekarstv.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Рецепти овошје супи со природна хранаРецепти овошје супи со природна храна
Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Скроб панкреатитСкроб панкреатит
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Скроб од дијареа (дијареа)Скроб од дијареа (дијареа)
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Hinofungin (chinofungin). Прашок кој содржи една антифунгални лекови tolnaftate (tolnaftat)…Hinofungin (chinofungin). Прашок кој содржи една антифунгални лекови tolnaftate (tolnaftat)…
Intermedin (intermedinum). Melanophore просек хормон на хипофизата. Подготвено од хипофизата говеда…Intermedin (intermedinum). Melanophore просек хормон на хипофизата. Подготвено од хипофизата говеда…
Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…
» » » Скроб (amulum). Подготвено од зрна на пченица, пченица скроб (amylum tritici), пченка (amulum maydis), ориз (amulum oryzae), од компир клубени (amulum solani). Бела мека прав, без мирис и без вкус или парчиња на неправилна форма, на тритурација l