ma.gurushealth.ru

Stefaglabrina сулфат (stphaglabrini sulfas). Сулфат Алкалоид извлечена од клубени со корените на Stephania мазна stephania glabra (Роб) Miers, за мерење. Menispermaceae (menispermaceae)

STEFAGLABRINA сулфат (Stphaglabrini sulfas) .Sulfat Алкалоид извлечена од клубени со корените на Stephania мазна Stephania glabra (Роб) Miers, за мерење. menispermaceae (Menispermaceae) .Bely со сивкасто-розова-кафена кристален прав. Малку растворлив во вода и spirte.Obladaet антихолинестеразни aktivnostyu- инхибира точно lozhnuyuholinesterazu.Predlozhen, а за користење во болести на периферниот нервен систем: миопатија (возрасни), амиотрофична латерална склероза, фацијалниот нерв пареза и dr.Vvodyat интрамускулно во 1 - 2 ml од 0,25 % воден раствор на 2 пати во третман den.Kurs 20 - 30 dney.Protivopokazaniya се исти како и за други антихолинестеразни лекови (види галантамин, Неостигмин.) обликот на производство: 0.25% раствор во ампули од 1 ml (2,5 mg во ампула) во пакет од 10 ampul.Hr Т рубљата: Листа Б. Во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Hinozol (chinosolum). 8-hydroxyquinoline сулфат. Синоними: chinoxyzol, cryptonol, idril, mycantine,…Hinozol (chinosolum). 8-hydroxyquinoline сулфат. Синоними: chinoxyzol, cryptonol, idril, mycantine,…
Орципреналин сулфат (orciprenalini sulfas) *. 1- (3,5-дихидроксифенил) 2- (изопропиламино) -етанол…Орципреналин сулфат (orciprenalini sulfas) *. 1- (3,5-дихидроксифенил) 2- (изопропиламино) -етанол…
Silabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален правSilabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален прав
Бариум сулфат флуороскопија (varii sulfas про roentgeno). Синоним: varium sulfuricum. Бело тенка…Бариум сулфат флуороскопија (varii sulfas про roentgeno). Синоним: varium sulfuricum. Бело тенка…
Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или…Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Glycyram (glusurramum). Моно амониумова сол на глициризинова киселина, извлечена од сладок корен…Glycyram (glusurramum). Моно амониумова сол на глициризинова киселина, извлечена од сладок корен…
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
» » » Stefaglabrina сулфат (stphaglabrini sulfas). Сулфат Алкалоид извлечена од клубени со корените на Stephania мазна stephania glabra (Роб) Miers, за мерење. Menispermaceae (menispermaceae)