ma.GurusHealth.ru

Hinolitin (chinotilinum). Бис ~ -hinoliniyetilovogo етер) суцинска киселина дијодид. Жолта или зеленикаво-жолта кристален прав

HINOLITIN (Chinotilinum) .Bis ~ -hinoliniyetilovogo етер) суцинска киселина diyodid.Zhelty или зеленикаво-жолта кристален прав. Тоа е растворлив во вода и spirte.Imeet елементи на структурна сличност со oksazilom.Okazyvaet антихолинестеразни акција. Поактивни од prozerin.Obladaet антагонистичко дејство на невромускулната блок, наречен antidepolyarizuyuschego kurarepodobnymi лекови (д-тубокурарин et al.). Се користи за отстранување на остатокот antidepolyarizuyuschego пренос блок невромускулна. Администрира интравенски 2 - 4 mg (4 - 8 ml на раствор за 0,05% или 1 - 2 ml од 0,2% раствор). Pre-атропин е воведена во вена. skhinotilinom администрираат заедно препорачливо за продолжено обновување на нервно спроводливост, мала доза (0,5 mg) prozerina.Vozmozhnye несакани ефекти и контраиндикации, како што се кога се применуваат prozerina.Forma ослободување: 0.05% и 0,2% решенија во ампула 2 ml на пакување од 50 и 10, и ampul.Hranenie: листа а во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…
Dioksony (dioxonium). 1,2-бис (4-pyrrolidinomethyl-1 ', 3' 2-диоксоланил) етан…Dioksony (dioxonium). 1,2-бис (4-pyrrolidinomethyl-1 ', 3' 2-диоксоланил) етан…
Атракуриум (атракуриум) *. Синтетички bischetvertichnoe амониум соединение кое има делумна…Атракуриум (атракуриум) *. Синтетички bischetvertichnoe амониум соединение кое има делумна…
Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…
Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта бојаLipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја
Terkurony (tercuronium). N`, n "бис-триетиламониум-n-terphenyl dibenzolsulfonat. Бела…Terkurony (tercuronium). N`, n "бис-триетиламониум-n-terphenyl dibenzolsulfonat. Бела…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…
Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5…Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5…
» » » Hinolitin (chinotilinum). Бис ~ -hinoliniyetilovogo етер) суцинска киселина дијодид. Жолта или зеленикаво-жолта кристален прав