ma.GurusHealth.ru

Atselizin (acelysinum). А мешавина на DL-лизин acetylsalicylate и глицин во сооднос од 9: 1. Бел кристален прав

ATSELIZIN (Acelysinum) мешавина на DL-лизин acetylsalicylate и глицин во сооднос од 9: 1.Bely кристален прав. Лесно растворлив во vode.Obladaet фармаколошки својства на ацетилсалицилна киселина - анти-воспалителни, аналгетик, антипиретик, и антитромбоцитна aktivnostyu.Primenyaetsya интрамускуларно vnutrivenno.Vypuskaetsya во кристална форма во ампули од 1 g пред употреба, содржината на ампулата се раствора во 5 ml од вода за инјектирање, vstryahivayutdo се добие униформа решение. Во 5 ml од растворот содржи 0,5 g на ацетилсалицилна kisloty.V аналгетик се користи за постоперативна, пост-трауматски, ревматски болки, со рак на zabolevaniyahi dr.Kak febrifuge употребени во хипертермија инфекција, церебрална потекло, како и постоперативна periode.Primenyaetsya значи antiagregatine .Во аналгетик е администриран за 5 - 10 mL од 1 - 3 пати vsutki. Во текот на третманот 3 - 10 дена. За предоперативна obezbolivaniyavvodyat 30 минути пред операцијата. Доколку е потребно mozhnovvodit до 100 мл на ден. За да се намали температурата на телото се администрира 5 10 ml на 1 - 2 пати sutki.Vozmozhnye несакани ефекти, мерки см киселина производство atsetilsalitsilovaya.Forma :. во шишиња од 1 g preparata.Hranenie: во темно место на температура од + 4 - 10 S.Hranenie конечно решение не е дозволена повеќе од 30 мин-активност snizhaetsya.Razrabotan понатамошниот atselizina подготовка за добивање vnutr.Atselizin пиење (Acelysinum про potionis). Гранули vsmesi жолт прав на бела и жолта пакети кои содржат atselizina0,2 g, 1,4 g шеќер, лимон суштина и боја за храна (вкупно massa1,62 е) беше распуштен .Prior содржини употреба пакет во топла kipyachenoyvode.Hranenie: во на суво и темно место на температура од + 10 април S.0 atselizina апликација како средство antiagregatsionnogo см Antiagreganty.Preparat слични atselizinu, произведени во странство под имиња. Aspizol (Aspisol-Aspirinum solubile), Aspidol, Delgesic, Draspir, Egalgic , Flectadol, Laboprin, Lasdol, Lisaspin, Lysoprin, Salisyn, Solpirin, Solusp Рин, Venopirin et al.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Leighton (litonitum) литиум сол на никотинска киселина. бел кристален прав. Лесно растворлив во водаLeighton (litonitum) литиум сол на никотинска киселина. бел кристален прав. Лесно растворлив во вода
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Silabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален правSilabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален прав
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Полиамин (rolyaminum). Воден раствор кој содржи 13 l-амино киселини (аланин, аргинин, валин,…Полиамин (rolyaminum). Воден раствор кој содржи 13 l-амино киселини (аланин, аргинин, валин,…
Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…
Fosfemid (rhosphemidum). Dietilenimid 2-amidopirimidilfosfornoy киселина. Синоним: fosfazinFosfemid (rhosphemidum). Dietilenimid 2-amidopirimidilfosfornoy киселина. Синоним: fosfazin
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Цефалотин натриумова сол (натриум-sephalotinum). 7- (2-tienilatsetamido) цефалоспорин киселина…Цефалотин натриумова сол (натриум-sephalotinum). 7- (2-tienilatsetamido) цефалоспорин киселина…
» » » Atselizin (acelysinum). А мешавина на DL-лизин acetylsalicylate и глицин во сооднос од 9: 1. Бел кристален прав