ma.GurusHealth.ru

Ethosuximide (ethosuximidum). 3-етил-3-methylpyrrolidine-2,5-дион, или A-етил-a-metilsuktsinimid. Синоними: asamid, piknolepsin, ronton, suksilep, etomal, aethosuximid, asamid, ethymal, etomal, pemalim, petinimid, pyknolepsin, ronton, succimal, suxilep, z

Ethosuximide (Ethosuximidum) .3-Етил-3-methylpyrrolidine-2,5-дион, или A-етил-a-metilsuktsinimid.Sinonimy: Asamid, Piknolepsin, Ronton, Suksilep, Etomal, Aethosuximid, Asamid, Ethymal, Etomal, Pemalim, Petinimid, Pyknolepsin, Ronton, Succimal, Suxilep, Zarontin dr.Obladaet и антиконвулзивни активност, вежбање, како и на Trimetin за мали форми на епилепсија. Исто така ефикасни во миоклонична pristupah.Neskolko помалку токсични од trimetin.Naznachayut внатре (се зема со храна). Почнувајќи dlyadetey дневна доза од 0.25 g, за постари деца и возрасни - 0.25 - 0.5 g дувла постепено подигање на доза за возрасни и 0.75 - 1 g на ден (3 - 4 поделени дози) има .Preparat аналгетик акција невралгија troynichnogonerva (sm.Karbamazepin), но малку помалку ефикасни од karbamazepin.Naznachayut во 0.25 g, постепено зголемување на дозата до 0.5 - 1 g по доза sutki.Podderzhivayuschaya 0.25 g sutki.Vozmozhnye несакани ефекти: гастроинтестинални нарушувања, redkihsluchayah - главоболка, вртоглавица, осип на кожата, фотофобија. Mogutvozniknut симптоми на паркинсонизам. Постои можност за појава на неутропенија, агранулоцитоза, albuminurii.V текот на третманот мора да се врши испитувања на крвта и mochi.Sleduet се земе во предвид дека лекот може да предизвика појава на bolshihpristupov epilepsii.Etosuksimid преминува плацентарната бариера во kormyaschihzhenschin млеко. Затоа, бремени жени и не се препорачува доење naznachatpreparat.Formy порака: наречен "Suksilep" произведени во kapsulahpo 0.25 g (во пакет од 100 и 150 единици) и на раствор, soderzhaschegov 100 ml од 5 g на подготовка, 25 g на глицерол и 25 ml вода и алкохол смесата (во шишиња од 50 g) - 15 капки од растворот содржи 0.25 g etosuksimida.Hranenie: листа Б.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бетахистин (бетахистин) *. 2- [2- (метиламино) етил] пиридин. Достапни во форма на дихидрохлоридБетахистин (бетахистин) *. 2- [2- (метиламино) етил] пиридин. Достапни во форма на дихидрохлорид
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Во хемиската структура се добиени од сукцинимиди и килибарна киселина имаат сличности со хидантоин…Во хемиската структура се добиени од сукцинимиди и килибарна киселина имаат сличности со хидантоин…
Рамиприл (рамиприл). 1-етил - [[1-карбокси-3-фенилпропил] анил] oktagidrotsilopenta [b]…Рамиприл (рамиприл). 1-етил - [[1-карбокси-3-фенилпропил] анил] oktagidrotsilopenta [b]…
Фамцикловир (famciclovir) 2- [2- (2-амино-9H-пурин-9-ил) етил] -1, -1-пропан-диол диацетат.…Фамцикловир (famciclovir) 2- [2- (2-амино-9H-пурин-9-ил) етил] -1, -1-пропан-диол диацетат.…
Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…
Setastine (setastine) *. 1 [-2 [(p-хлоро-a-метил-a-фенилбензил) окси] етил] хексахидро-1H-азепин.…Setastine (setastine) *. 1 [-2 [(p-хлоро-a-метил-a-фенилбензил) окси] етил] хексахидро-1H-азепин.…
Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Тропикамид (тропикамид). N-етил-2-фенил-N- (4-пиридилметил) gidrakrilamid. Синоними: midriatsil,…Тропикамид (тропикамид). N-етил-2-фенил-N- (4-пиридилметил) gidrakrilamid. Синоними: midriatsil,…
» » » Ethosuximide (ethosuximidum). 3-етил-3-methylpyrrolidine-2,5-дион, или A-етил-a-metilsuktsinimid. Синоними: asamid, piknolepsin, ronton, suksilep, etomal, aethosuximid, asamid, ethymal, etomal, pemalim, petinimid, pyknolepsin, ronton, succimal, suxilep, z