ma.GurusHealth.ru

Benzobamil (benzobamilum). 1-бензоил-5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина. Синоними: benzamyl, benzoylbarbamyl

BENZOBAMIL (Benzobamilum) .1-Бензоил-5-етил-5-izoamilbarbiturovaya kislota.Sinonimy: Benzamyl, Benzoylbarbamyl.Bely кристален прав. Практично нерастворлив во вода, лесно растворливи во spirte.Himicheski benzonala се разликува од онаа радикал на фенил супституиран 5 vpolozhenii изоамил radikalom.Okazyvaet антиконвулзантни седативно дејство. Во bolshihdozah можат да предизвикаат хипнотички ефект. Нешто помалку токсични од benzonal.Primenyayut со епилепсија фокуси vozbuzhdeniyapreimuschestvenno во субкортикални структури. Кога кортикални форми meneeaktiven. Неефикасни во bessudorozhnyh форми. Кога podkorkovoylokalizatsii фокална епилепсија формулација обезбедува добар терапевтски ефект, не само што антиконвулзивна активност, но ја подобрува obscheepsihicheskoe државата (се намалува или отстранува главоболки, вртоглавица, промени во расположението, итн.) Во внатрешноста после јадење. На доза за возрасни O 05-0,2 g (0,3 g) на 2 - 3 пати на ден за деца според возраста ot0,05 на O, 1 g три пати сооднос den.Ekvivalentnoe benzobamila и фенобарбитал 2 -2.5: 1.Podobno фенобарбитал и benzonalom benzobamil зголемува aktivnostmonooksidaznoy ензим pecheni.Protivopokazaniya и мерки на претпазливост систем се исти како и за benzonala.Forma производот: 0,1 g таблети во пакет од 100 shtuk.Hranenie: листа Б.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Fendiline (fendiline) *. N- (2-бензхидрил-етил-n-1-фенил-етил) -амин хидрохлорид. Синоними: senzit,…Fendiline (fendiline) *. N- (2-бензхидрил-етил-n-1-фенил-етил) -амин хидрохлорид. Синоними: senzit,…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Кетопрофен (кетопрофен). 2- (3-бензоил-фенил) -пропионска киселина. Синоними: ketonal, knavon,…Кетопрофен (кетопрофен). 2- (3-бензоил-фенил) -пропионска киселина. Синоними: ketonal, knavon,…
Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…
Аминоглутетимид (аминоглутетимид). 3-етил-3- (p-аминофенил) 2,6-dioxopiperidin. Синоними: Мама…Аминоглутетимид (аминоглутетимид). 3-етил-3- (p-аминофенил) 2,6-dioxopiperidin. Синоними: Мама…
Cyclobarbital (syclobarbitalum). 5-етил-5- (циклохексен-1-ил) barbituric киселина. Синоними (или…Cyclobarbital (syclobarbitalum). 5-етил-5- (циклохексен-1-ил) barbituric киселина. Синоними (или…
Pantogam (pantogamum). калциум сол на d - (+) - А, g-дихидрокси-b, B- dimelbutiril- аминобутерна…Pantogam (pantogamum). калциум сол на d - (+) - А, g-дихидрокси-b, B- dimelbutiril- аминобутерна…
Tofisopam (tofizopam). 1- (3,4-диметокси-фенил) -4-метил-5-етил-7,8-диметокси-5H-2,3-бензодиазепин.…Tofisopam (tofizopam). 1- (3,4-диметокси-фенил) -4-метил-5-етил-7,8-диметокси-5H-2,3-бензодиазепин.…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
» » » Benzobamil (benzobamilum). 1-бензоил-5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина. Синоними: benzamyl, benzoylbarbamyl