ma.GurusHealth.ru

Дополнителни анти-дијабетско агенси. Во прилог на основните антидијабетични лекови кои се користат за третирање на дијабетес мелитус тип I (insulinzavisimogo- IDDM) и iitia (nsulinnezavisimogo- NIDDM), во третманот на овие болести ispolz

ДОПОЛНИТЕЛНИ антидијабетици SREDSTVA.V прилог на основните антидијабетици primenyaemymdlya третирање на дијабетес мелитус (IDDM insulinzavisimogo-) и IItia (nsulinnezavisimogo- NIDDM), во третманот на овие подготовки zabolevaniyispolzuyutsya различни фармаколошки групи, вклучувајќи obeukreplyayuschie средства (витамини и други. ) angioprotectors (parmiin, etamzilat et al.) како помошни средства (за legkihformah дијабетес), во прилог на исхрана терапија и главните learstvennoy терапија се користи n која доза на rasteniya.Odnim од главните лекови за третман (вендузи) gipoglikemieskoy кома е глукагон. Неодамна, за да се намали postrandialnoy (се развива по оброк) подготовка хипергликемија staliprimenyat на нова група - а-глукозидаза инхибитори (акарбоза см) на лекови предложи lekarstvennyesbory "Afrazetin" и"Mirfazin".
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ендокринологија, дијабетесЕндокринологија, дијабетес
Општи карактеристики на автоимун полигландуларен синдромиОпшти карактеристики на автоимун полигландуларен синдроми
Клиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозностаКлиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозноста
ЕндокринологијаЕндокринологија
Одобрени од FDA dulaglyutid за лекување на дијабетес тип 2Одобрени од FDA dulaglyutid за лекување на дијабетес тип 2
Третман на дијабетес. Атеросклероза во ДијабетесТретман на дијабетес. Атеросклероза во Дијабетес
Дијабетес мелитус тип 2 дијабетесДијабетес мелитус тип 2 дијабетес
"Клиничка фармакологија и фармакотерапија," главата на 19 лекови priendokrinnyh болести…"Клиничка фармакологија и фармакотерапија," главата на 19 лекови priendokrinnyh болести…
Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1
Акутен панкреатит во дијабетесАкутен панкреатит во дијабетес
» » » Дополнителни анти-дијабетско агенси. Во прилог на основните антидијабетични лекови кои се користат за третирање на дијабетес мелитус тип I (insulinzavisimogo- IDDM) и iitia (nsulinnezavisimogo- NIDDM), во третманот на овие болести ispolz