ma.GurusHealth.ru

Altsid (alcid). Во комбинација антацид. Таблети кои содржат 0.38 g на бизмут subnitrate, алуминиум хидрокси (0.1 g), 0,1 g натриум хидроген карбонат и 0,2 g на натриум хидроген карбонат

ALTSID (Alcid) .Kombinirovanny антацид. Таблети кои содржат бизмут 0,38g subnitrate, алуминиум хидрокси (0.1 g), натриум gidrokarbonata0,1 g натриум хидрогенкарбонат и 0,2 g.Kak други антацид prepatarat, што се користи за гастритис, yazennoy гастрични и дуоденални улкуси со покачени kislotostyu.Primenyayut 1-2 таблети 3 пати на ден по edy.Imeyutsya како таблети Altsid Б од различен состав - видете на Al gidookis ..
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "Vikair" (tabulettae "vicairum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…Таблети "Vikair" (tabulettae "vicairum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…
Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…
Altsid b (alcid б) во комбинација antiulcer препарат кој содржи еден tabetke алуминиум хидроксид…Altsid b (alcid б) во комбинација antiulcer препарат кој содржи еден tabetke алуминиум хидроксид…
Kalmagin гранули за деца (granulae "salmaginum"). Гранули на бела боја. Содржи во едно…Kalmagin гранули за деца (granulae "salmaginum"). Гранули на бела боја. Содржи во едно…
Таблети "vikalin" (tabulettae "visalinum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…Таблети "vikalin" (tabulettae "visalinum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…
» » » Altsid (alcid). Во комбинација антацид. Таблети кои содржат 0.38 g на бизмут subnitrate, алуминиум хидрокси (0.1 g), 0,1 g натриум хидроген карбонат и 0,2 g на натриум хидроген карбонат