ma.GurusHealth.ru

Altsid b (alcid б) во комбинација antiulcer препарат кој содржи еден tabetke алуминиум хидроксид (0.1 g), натриум карбонат основните (0.2 g) и бизмут нитрат основните (0.1 g) во комбинација со екстракт од сладунец (0 , 35 g), екстракт од камилица (0.05 g)

ALTSID B (Alcid B) Комбиниран antiulcer препарат кој содржи еден tabetke алуминиум хидроксид (0.1 g), натриум карбонат основните (0.2 g), основни ivismuta нитрат (0.1 g) во комбинација со екстракт од сладунец (0, 35 g), екстракт од камилица (0.05 g), buckthorn кора (0.03 g), plodomkoriandra (0,02 g) и анасон овошје (0.01 g) .Insert чир на желудникот и дуоденален улкус кога giperatsidnyh гастритис . Доделување 1-2 таблети три пати на Дендо за 0,5-1 часа пред оброк. Таблети џвакаат и да се полее со голтки koliesktvom vody.Iz содржината на бизмут може да биде обоен во темна боја на столицата.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Panzinorm форте (ranzynorm форте) *. Комплекс ензим препарат кој содржи екстракт на слузокожата на…Panzinorm форте (ranzynorm форте) *. Комплекс ензим препарат кој содржи екстракт на слузокожата на…
Таблети "marelin" (tabulettae "marelinum" obductae). Обложени таблети сина…Таблети "marelin" (tabulettae "marelinum" obductae). Обложени таблети сина…
Rekutan (recutanum). екстракт вода-алкохол од камилица цвеќиња. Течни темно кафеава боја со…Rekutan (recutanum). екстракт вода-алкохол од камилица цвеќиња. Течни темно кафеава боја со…
Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Antrasennin (antrasenninum). Хемиско прочистен екстракт од сена остава aquifolium (sassia…Antrasennin (antrasenninum). Хемиско прочистен екстракт од сена остава aquifolium (sassia…
Таблети "Vikair" (tabulettae "vicairum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…Таблети "Vikair" (tabulettae "vicairum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…
Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…
Romazulon (romasulon) *. Течност која содржи екстракт од камилица и 96 ml од камилица етерични…Romazulon (romasulon) *. Течност која содржи екстракт од камилица и 96 ml од камилица етерични…
» » » Altsid b (alcid б) во комбинација antiulcer препарат кој содржи еден tabetke алуминиум хидроксид (0.1 g), натриум карбонат основните (0.2 g) и бизмут нитрат основните (0.1 g) во комбинација со екстракт од сладунец (0 , 35 g), екстракт од камилица (0.05 g)