ma.GurusHealth.ru

Дантролен (дантролен) 2,4-imidazolidinedione, 1 - [[5- (4-нитрофенил) -2-фуранил] метилен] -амино произведени во форма на натриумова сол. Синоними: dantrium, дантролен натриум, dantrium. Мускулни релаксанти се користи поповолно за PLN превенција и третман

Дантролен (Дантролен) 2,4-imidazolidinedione, 1 - [[5- (4-нитрофенил) -2-фуранил] метилен] -aminoVypuskaetsya што се натриум soli.Sinonimy: Dantrium, Дантролен Натриум, Dantrium .Myshechny релаксанти се користи поповолно preduprezhdeniyai за третман на малигна хипертермија. Потиснува polysynaptic imonosinapticheskie refleksy.Polagayut дека механизам на дејство поврзани со инхибиција vysvobozhdeniyaionov Ca ++ од саркоплазматскиот ретикулум и кочење активирање на синдромот zlokaestvennoy хипертермија на catabolic protsessov.Primenyayut главно за превенција и олеснување на sindromazlokachestvennoy хипертермија поврзани со општата анестезија и, исто така, hirurgieskimi vmeshatelstvami.Mozhet се користи за да се намали спастичност на porazheniyahspinnogo мозокот, миозитис, мултипла склероза и други pathol gicheskihprotsessah вклучуваат мускулни спазми. Кога revmatoidnyhmyshechnyh грчеви не дантролен primenyayut.Naznachayut интравенски дантролен и од внатре. Profiakticheski администрира интравенски 1 час пред анестезија возрасни од 2,5 mg (0,0025 g) НА1 Шифра kg tela- за терапевтски цели - од 1 mg / kg доза за да се postepennouvelichivaya синдром на повлекување (до вкупна доза од 10 mg / kg ). Vnutrnaznachayut стапка од 4-8 mg / kg на ден (поделени во 3-4 дози). Priimayut за 1 -2 дена пред и по operatsii.V како антиспастичен агенти администриран почнувајќи од 25 mg на ден, со постепено зголемување во доза од 25 mg на секои 4 - 7 дена пред dosizheniya саканиот ефект. Максималната дневна доза - 400 mg.Detyam одреди помали dozah.Vozmozhnye несакани дејства вклучуваат главоболка, вртоглавица, obschayaslabost.Preparat контраиндицирани во бременоста miastenii.FORMY бројот: сува материја од 0.02 g во ампули со prilozheniem60 mL растворувач (1 mL раствор содржи 0.33 mg (333 ug) на лекот (лекот не може да се растворени во хлорид U5 изотоничен раствор на натриум% гликоза, натриум) - капсули кои содржат 25 и 100 mg од 50 dantroena.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Малигна хипертермија: третман, симптомите, прва помош, што е тоа?Малигна хипертермија: третман, симптомите, прва помош, што е тоа?
Цефтазидим (sefoperazone) *. Се произведува во форма на натриумова сол. Sinonimy- tsefobid,…Цефтазидим (sefoperazone) *. Се произведува во форма на натриумова сол. Sinonimy- tsefobid,…
Miolgin (myolgin) комбиниран препарат кој содржи мускулни релаксанти hlorzokalon и парацетамол…Miolgin (myolgin) комбиниран препарат кој содржи мускулни релаксанти hlorzokalon и парацетамол…
Sinkumar (syncumar) *. 3- [a- (4-нитрофенил) b-ацетил-етил] -4-oksikumarina. Синоними:…Sinkumar (syncumar) *. 3- [a- (4-нитрофенил) b-ацетил-етил] -4-oksikumarina. Синоними:…
Kotarnina хлорид (cotarnini chloridum).…Kotarnina хлорид (cotarnini chloridum).…
Азоцилин (aziocillin) Синоними: sekuropen, azlin, securopen. Се произведува во форма на натриумова…Азоцилин (aziocillin) Синоними: sekuropen, azlin, securopen. Се произведува во форма на натриумова…
Малигна хипертермијаМалигна хипертермија
Метиленско сино (methylenum coeruleum). N, N, n`, n`-tetrametiltionina хлорид.…Метиленско сино (methylenum coeruleum). N, N, n`, n`-tetrametiltionina хлорид.…
Невролептички малиген синдром: симптоми, прогнозата третманНевролептички малиген синдром: симптоми, прогнозата третман
Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…
» » » Дантролен (дантролен) 2,4-imidazolidinedione, 1 - [[5- (4-нитрофенил) -2-фуранил] метилен] -амино произведени во форма на натриумова сол. Синоними: dantrium, дантролен натриум, dantrium. Мускулни релаксанти се користи поповолно за PLN превенција и третман