ma.GurusHealth.ru

DOPA (dopanum). 5- [бис- (б-хлороетил -) - амино] -6-метил-урацил. Синоним: shlorethylaminouracil

DOPA (Dopanum) .5- [бис- (б-хлороетил -) - амино] -6-метил- uratsil.Sinonim: Shlorethylaminouracil.Bely или бела до жолто сива боја melkokristallicheskiyporoshok, горчлив вкус, без мирис. Практично нерастворлив во вода, малку растворлив во spirte.Po хемиска структура и дејството на телото во близина на embihinu.Primenyayut со хламидија, миелоидна леукемија, (спленомегалија), хронична limfoleykoze.Naznachayut внатре после јадење во доза од 6 - 10 mg на секои 5 дена ( деца од 0.1 - 0.2 mg / kg). текот на третманот се состои од 5 - 7 техники Preparata.pri myelosis администрира 12 mg 12 пати cherez3 - 4 дена, а потоа дозата се намалува до 10 mg со истиот интервали. Obschayadoza по текот на лекувањето е 30 - 130 mg во зависност од подносливоста на лекот, особено реакцијата на хематопоетски систем bolnogo.Vozmozhnye компликации и несакани ефекти кога се применува допа skhodnys оние кои може да се случи кога се користи embihina (по isklyucheniemteh кои се поврзани со инјекции). мерки за превенција и третман несакани ефекти се во основа исти, како и примена на embihina.Dopan релативно контраиндициран кај кламидија, protekayuschemna слабеење, хематопоеза коскената срцевина, во приватни awns priurovne клетки под 4,5 x 109 / L и тромбоцити помалку од 150 x 109 / l.Protivopokazano допа примена во акутна леукемија, минливи iostryh limfogranulemetoza форми, како и влошување на хронична миелоидна болест леукемија truncations, брзо зголемување на количината на крв и прогресивна анемија hemocytoblasts обликот на производство: таблети од 0,002 g (2 mg) во пакет од 35 shtuk.Hranenie: А. листа на суво место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Азтреонам (азтреонам) [2Ѕ- [2а, 3б (z) -2- (4-амино-giazolil) -2 -…Азтреонам (азтреонам) [2Ѕ- [2а, 3б (z) -2- (4-амино-giazolil) -2 -…
Хлорамфеникол сукцинат растворлив (laevomycetini succinas solubile). D- () 1 пар на…Хлорамфеникол сукцинат растворлив (laevomycetini succinas solubile). D- () 1 пар на…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…
Bendamustine хидрохлорид (bendamustine хидрохлорид). 3 [5-бис- (б-хлороетил) амино-1-метил-2-…Bendamustine хидрохлорид (bendamustine хидрохлорид). 3 [5-бис- (б-хлороетил) амино-1-метил-2-…
Damilya малеат (damileni maleinas). 5- (3-dimethylaminopropylidene) 10,11-…Damilya малеат (damileni maleinas). 5- (3-dimethylaminopropylidene) 10,11-…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Bendamustine (bendamustin) [5- (бис-2-хлороетил) амино] -1-метил-1H-бензимидазол-2-бутерна…Bendamustine (bendamustin) [5- (бис-2-хлороетил) амино] -1-метил-1H-бензимидазол-2-бутерна…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…
» » » DOPA (dopanum). 5- [бис- (б-хлороетил -) - амино] -6-метил-урацил. Синоним: shlorethylaminouracil