ma.gurushealth.ru

Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино масло. Проѕирна течност со карактеристичен мирис, жолта colors- pH 2.8 3.2, киселински број 1,5

EKTERITSID (Ectericidum) .Preparat содржи растворливи во вода, оксидација производи, риба zhira.Prozrachnaya течност со карактеристичен мирис, жолта colors- pH 2.8 3.2, киселински број 1,5.Obladaet антибактериска активност. Предлог за лекување на пост-оперативна и трауматски жежок рани, furuncles, антракс, изгореници, слаб лекување рани, трофични гнојни рани, синус форми osteomielita.Primenyayut локално во неразреден форма. Promyvayutekteritsidom инфицирани рани, а потоа ставање газа натопена либерално дрога. Перење произведе 2 пати на ден до исчезнување gnoynogootdelyaemogo проследено со 1 на секои 3 - 4 dnya.Dlya третирање на изгореници површински коп додадени на секоја 50 ml ekteritsida 10 ml од 0,5% раствор на новокаина и наводнување на повредените површина kazhdye6 -. 8 h при лекување на затворени метод се применува слободно натопен раствор завои. Без отстранување на завој навлажнета со долниот слој 2 пати на ден (по 6 - 8 часа) .Ако остеомиелитис по sequestrotomy tamponiruyut лабаво рана марамчиња навлажнет eketritsidom изобилие. Завои менува на секои 3 - 4 дена. На аутопсијата врие и антракс наметне preparatommarlevye натопени завои. Во текот на првите 2 - 3 дена од секојдневниот преливи промени, тогаш изолатор 02-03 јануари dnya.Forma Производство: Пациентите во 100 и 250 ml.Hranenie на температура од +4 до + 10 Ц.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Gramicidin (gramicidinum). Gramicidin (Gramicidin S) е антибиотик, бактериостатски и бактерицидна…Gramicidin (gramicidinum). Gramicidin (Gramicidin S) е антибиотик, бактериостатски и бактерицидна…
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…
Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од…Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од…
Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино масло. Проѕирна течност со карактеристичен мирис, жолта colors- pH 2.8 3.2, киселински број 1,5