ma.GurusHealth.ru

Arenarin (arenarinum). На екстракт добиени од inflorescences Helichrysum arenarium (Helichrysum arenarium l.)

ARENARIN (Arenarinum) .Ekstrakt добиени од inflorescence Helichrysum arenarium (Helichrysumarenarium L.). (Види. Цвеќе Helichrysum arenarium. Cholagogue) .На главната активни состојки се flavonoidy.Ispolzuetsya како маст, од 1% (Unguentum arenarii 1%) obladayuscheyantimikrobnoy активност против грам-позитивни бактерии, prihimicheskih и термички изгореници на окото и чиреви на корнеата. Маст zakladyvayutza долниот очен капак око 3 - 4 пати на ден, дневно за 6 - 8 во phonophoresis форма dney.Primenyayut (1 пати на ден за 5 мин-10 - 12protsedur) Обликот на производство: 1% маст во tubah.Hranenie: во ладно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење…Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење…
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Mikozolon (mycosolon) комбиниран препарат (маст) содржи миконазол (0.3 g) и анти-воспалителни…Mikozolon (mycosolon) комбиниран препарат (маст) содржи миконазол (0.3 g) и анти-воспалителни…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Невен цвеќиња (Флорес salendulae officinalis). Синоним: невен цвеќиња. Содржи флавоноиди,…Невен цвеќиња (Флорес salendulae officinalis). Синоним: невен цвеќиња. Содржи флавоноиди,…
Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…
» » » Arenarin (arenarinum). На екстракт добиени од inflorescences Helichrysum arenarium (Helichrysum arenarium l.)