ma.GurusHealth.ru

Sanguirythrine (sanguiritrinum). Износ bisulfates алкалоиди sanguinarine и heletrina содржани во растителни срцето Maclay на (macleaya cordata волја.) И Maclay мали Бери (masleaua microcarpas), за мерење

Sanguirythrine (Sanguiritrinum) износ се придонесе bisulfates алкалоиди sanguinarine и heletrina содржани vrastenii срцето Maclay (Macleaya cordata Вил.) И Maclay мали Бери (Masleaua microcarpas), програмери. афион (Raraveraseae). И alkaloidayavlyayutsya sulfometilatami атоми и содржи кватернарен azota.Kristallichesky прав од светло портокалова до темно портокал tsveta.Malo растворлив во вода, практично нерастворлив во spirte.Obladaet антимикробна активност против, грам-позитивни бактерии igramotritsatelnyh. Влијае, квасец и mitselialnyegriby.Primenyayut sangviritrin топично за третман на инфицирани рани, пиодерма, егзема, dermatomycosis, периодонтално заболување, афтозен стоматитис, и мукозата drugihporazheny празнина rta.Pri pyoderma и други кожни болести се користи како 1% или 0.2% раствор на liniment алкохол .Ако изгореници, исто така, одреди liniment 1% или 0,1% се применува воден rastvor.Rastvory 1 - 2 пати на ден, liniment - 1 пати на ден секој ден или секој 1 - 2 дена (во преливи) .На третман на пародонтот болест се turundas SMO chennymi хидроалкохолен 0,2% или 0,01 - 0,1% aq. Кога стоматитис sangviritrinprimenyayut 1% liniment или воден раствор што се апликации 2 - 3 пати на ден за 2 - 5 dney.Preparat генерално добро се поднесува. Во некои случаи може да биде чувство на печење или болка, кои можат да бидат елиминирани dobavleniem0,5 novokaina.Sangviritrin% раствор, исто така, има антихолинестеразни активност. Inogdaego пропишани усно на истиот индикации за кои користат drugieantiholinesteraznye средства: Со миопатии, детска парализа dr.Naznachayut последици и во овие случаи во внатрешноста на пилулата (после јадење) vzroslympo 1 - 2 таблети (0,005 - 0 (види инхибитори на холинестераза.) 01 g), 2 пати на ден (3 таблети на ден), на децата - на пониски дози, во зависност од возраста групи (но не повеќе од 0,001 СТА 1 година на ден во 2 поделени дози) употреба .Peroralnoe е контраиндициран кај епилепсија, хиперкинеза, астма , ангина пекторис, црниот дроб и применети pochek.Pri uu дрога во внатрешноста на гадење, повраќање, болка во издувниот zhivote.Formy 1% liniment портокал стаклени тегли на 20 g, 0,2% раствор во шишиња од 10 таблети ml- 0,005 грама (5 mg). Vodnyerastvory Sanguirythrine ex tempore подготвен од таблети од нив растворање во топла vode.Hranenie: Листа Б. Во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…
Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…
Ergotal (ergotalum). А мешавина на фосфати ergot алкалоиди. Прав од светло сива со светло сива,…Ergotal (ergotalum). А мешавина на фосфати ergot алкалоиди. Прав од светло сива со светло сива,…
Таблети "dekamevit" обложена (tabulettae "decamevitum" obductae). Тој издаде…Таблети "dekamevit" обложена (tabulettae "decamevitum" obductae). Тој издаде…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
Karbolong (sarbolongum). Камен во прав од активирани јаглеродни атоми. Colors- црна крупен прашок е…Karbolong (sarbolongum). Камен во прав од активирани јаглеродни атоми. Colors- црна крупен прашок е…
» » » Sanguirythrine (sanguiritrinum). Износ bisulfates алкалоиди sanguinarine и heletrina содржани во растителни срцето Maclay на (macleaya cordata волја.) И Maclay мали Бери (masleaua microcarpas), за мерење