ma.GurusHealth.ru

Vinizol (vinisolum). кој што содржи формулација на аеросолна Vinylinum (15 g), linetol (14.9 g), citral (0.1 g) и гориво (60 g). Се користи за третман на изгореници, трофички чирови, слаби лекување рани (за вкупна површина лезија 25 cm2)

Vinizol (Vinisolum) .Aerozolny препарат кој содржи Vinylinum (15 g), linetol (14.9 g), citral (0.1 g) и гориво (60 g) .Insert за третирање на изгореници, трофични чиреви, слаб лекување рани ( кога вкупната површина на лезија до 25 cm2). Подготовката се применува од страна raspyleniyana површината на кожата со притискање на глава за распрснување aerozolnogoballona за 1 - 5, со растојание од 20 -. 30 cm применуваат членовите 2 - 3 пати vnedelyu. Во тешки случаи, подготовка се применува секојдневно два пати на ден ilichasche.Sleduet стража против паѓање на дрога во glaza.Hranenie: на суво место на собна температура далеку од огнот и греење priborov- цилиндри мора да бидат заштитени од удари и падови.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор…Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…
Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Vinylinum. Мелем Shostakovskiy (VI-nylinum. Balzamum schostakowsky)Vinylinum. Мелем Shostakovskiy (VI-nylinum. Balzamum schostakowsky)
Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…
» » » Vinizol (vinisolum). кој што содржи формулација на аеросолна Vinylinum (15 g), linetol (14.9 g), citral (0.1 g) и гориво (60 g). Се користи за третман на изгореници, трофички чирови, слаби лекување рани (за вкупна површина лезија 25 cm2)