ma.GurusHealth.ru

Том 2 стр. 469 печ доведе комплекс (emplastrum plumbi compositum). Состав: едноставен далноводи доведе 85 дела од колофон, 13.75 делови, 1,25 делови терпентин

Том 2 стр 469PLASTYR ОЛОВО комплекс (Emplastrum Plumbi compositum) Состав на :. едноставен далноводи доведе 85 дела, 13.75 делови на колофон, терпентин 1.25 chasti.Odnorodnaya слатка маса на сивкава кафеава tsveta.Pokazaniya за употреба се исти како и на далноводи доведе prostogo.Forma Производство: 0,5 kg како цилиндрични прачка, завиткани vtsellyuloznuyu plenku.Hranenie: на суво, ладно и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Слез корен (althaeae radices). Собраните есен или пролет, излупени плута слој и суво странични и…Слез корен (althaeae radices). Собраните есен или пролет, излупени плута слој и суво странични и…
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…
Laminarid (laminaridum). Вкупно производ добиен од морски алги. Се состои од мешавина на…Laminarid (laminaridum). Вкупно производ добиен од морски алги. Се состои од мешавина на…
Гипс водат едноставни (emplastrum plumbi симплекс, emplastrum diachylon симплекс). Состав: мешавина…Гипс водат едноставни (emplastrum plumbi симплекс, emplastrum diachylon симплекс). Состав: мешавина…
Olimetin (0limetinum). Комплекс препарат кој содржи 1 g од пеперминт масло 0.017 g, терпентин масло…Olimetin (0limetinum). Комплекс препарат кој содржи 1 g од пеперминт масло 0.017 g, терпентин масло…
Гипс epilinovy ​​(emplastrum epilini). Epilin е цитрат (p-b-диетиламино-етокси)…Гипс epilinovy ​​(emplastrum epilini). Epilin е цитрат (p-b-диетиламино-етокси)…
Раствор Lugol (solutio lugoli). јоден раствор во воден раствор на калиум јодид. Состав: 1 дел од…Раствор Lugol (solutio lugoli). јоден раствор во воден раствор на калиум јодид. Состав: 1 дел од…
Naftalan масло е рафинирано (narhthalanum liquidum raffinatum). Комплексот мешавина на…Naftalan масло е рафинирано (narhthalanum liquidum raffinatum). Комплексот мешавина на…
Helichrysum цвеќиња се песочни (Флорес helichrysi arenarii). Собрани од страна на цутење на цвет и…Helichrysum цвеќиња се песочни (Флорес helichrysi arenarii). Собрани од страна на цутење на цвет и…
» » » Том 2 стр. 469 печ доведе комплекс (emplastrum plumbi compositum). Состав: едноставен далноводи доведе 85 дела од колофон, 13.75 делови, 1,25 делови терпентин