ma.GurusHealth.ru

A раствор на формалдехид (solutio formaldehydi). Раствор што содржи 36,5% формалдехид, 37.5. Синоними: формалин formalinum

Раствор на формалдехид (Solutio Formaldehydi) раствор што содржи 36,5-37,5% formaldegida.Sinonimy: формалин Formalinum.Prozrachnaya безбојна течност со посебен луто мирис, се меша со вода и алкохол во сите sootnosheniyah.Primenyayut како средство за дезинфекција и deodorizing средства за рачно перење, миење на кожата на нозете со прекумерно потење (0,5 - 1% раствор), за дезинфекција на инструменти (0,5% раствор) за Douching (1: 2000 - 1: 3000) (. cm) .На влезови на LIZOFORM .Hranenie: добро запечатени колби, заштитен од светлина mestepri температура не LO + 9 S.Rp:. Сол. Formaldehydi 50 mlD.S. 1/2 лажичка до 2 чаши вода (за миење на нозете на кожата) Formidron (Formidronum). Течност содржи решение formaldegida10 делови од 95% етил алкохол 39,5 дела вода 50 делови odekolona0,5 chasti.Primenyayut за бришење на кожата на покачена potlivosti.Forma производот: во шишиња од 50 и 100 ml.Maz формалин (Unguentum Formalini) . Состав: борна киселина 5 g, 2 g на салицилна киселина, 15 g на формалин, 14 g од глицерол, polietilenoksida62,5 g, 1,5 ароматичните g.Maz бела боја со слабо мирис на формалин и otdushki.Primenyayut покачени потење. А мала количина на маст се нанесуваат еднаш на ден во пазувите, грмушките се помеѓу Запалената skladki.Maz не се применуваат на лицето за да се избегне razdrazheniya.Pri кожата воспалителни состојби protivopokazana.Forma ослободување маст: 50 до 100 g во цевки.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор…Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор…
Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…
A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…
Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…
Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…
Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…
Degmitsid (degmicidum). Транспарентна течност жолта или жолто-кафеава боја и мирис на високото…Degmitsid (degmicidum). Транспарентна течност жолта или жолто-кафеава боја и мирис на високото…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Раствор Lugol (solutio lugoli). јоден раствор во воден раствор на калиум јодид. Состав: 1 дел од…Раствор Lugol (solutio lugoli). јоден раствор во воден раствор на калиум јодид. Состав: 1 дел од…
Polifer (rolyferum). 6% раствор (изотоничен раствор на натриум хлорид) на пат е изменета декстран…Polifer (rolyferum). 6% раствор (изотоничен раствор на натриум хлорид) на пат е изменета декстран…
» » » A раствор на формалдехид (solutio formaldehydi). Раствор што содржи 36,5% формалдехид, 37.5. Синоними: формалин formalinum